Image by Chaitanya Tvs

CIRKULÄR KICKSTART

Steg för steg - utveckla din affär cirkulärt

I den cirkulära ekonomin utformas affärsmodeller utifrån en kretsloppsekonomi där avfall designas ut och resursslöseri minimeras. Med cirkulär ekonomi som vägvisare i affärs- och verksamhetsutvecklingen kan ni utveckla och genomföra idéer som bidrar till er lönsamhet och utveckling samtidigt som ni arbetar mer hållbart. Läs mer om Cirkulär ekonomi här.

Cirkulär Kickstart är process i 6 steg för att snabbt identifiera och utveckla cirkulära utvecklingsmöjligheter i ert företag. Målet är att ta fram en handlingsplan för hur ni skall förverkliga de högst prioriterade möjligheterna.

Vi börjar alltid med att boka ett första möte då vi diskuterar era behov och utmaningar samt går igenom processen i mer detalj. Därefter ser vi om denna process är något för er eller om ni har andra behov.

Image by Nadine Shaabana

1. KICK-OFF

Vi utforskar vad cirkulär ekonomi är, varför det är viktigt och vilka strategier som används samt tar del av inspirerande exempel samt framgångsfaktorer.

PRAKTISKA FRÅGOR

FÖR VEM?

Cirkulär Kickstart riktar sig till små och medelstora företag i Halland som vill utvecklas på ett hållbart sätt. 

NÄR OCH VAR?

Cirkulär Kickstart kommer levereras i flera omgångar. Träffarna kommer ske på Impact House i Varberg och / eller digitalt beroende på rådande råd och rekommendationer.

OMFATTNING?

Träffarna kommer ta totalt 12-15 timmar i anspråk under en period på cirka 12 veckor. Mellan varje träff kommer det finnas valfria förberedelser för nästa möte. Vi rekommenderar att roller såsom verksamhetsledare / VD, Hållbarhetsansvarig och Affärsutvecklare deltar i programmet.

ANMÄL INTRESSE

När ni anmäler intresse startar vi med att boka ett första möte då vi diskuterar era behov och utmaningar samt går igenom processen i mer detalj. Anmäl er genom att fylla i nedan formulär eller skicka ett mail direkt till michaela.flenger@emcsverige.se.

Tack för Ert intresse i Circular Hub Halland. Vi hör av oss inom kort!

 

KÄNNS INTE CIRKULÄR KICKSTART RÄTT JUST NU?

Cirkulär Kickstart är ett av de sätt vi vill stötta företag i omställningen mot cirkulära affärer men vi har även andra möjligheter. Ta kontakt så har vi en diskussion kring era behov.

SAMVERKAN- OCH FINANSIERINGSPARTNERS

BAS logga.png
EU logga.png
Region Halland.png
Varbergs kommun.png
Högskolan i Halmstad.png
EMC_2013.png