top of page

fre 12 juni

|

Digital hållbarhetsfrukost

Cirkulär ekonomi

Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där vi utforskar ämnet Cirkulär ekonomi som identifierats som en lösning på många av framtidens miljömässiga och ekonomiska utmaningar. Du ges en introduktion till ämnet och information om hur du kan få stöd i resan mot en cirkulär omställning.

Registreringen har stängt
Till kalender
Cirkulär ekonomi
Cirkulär ekonomi

Tid och plats

12 juni 2020 08:15 – 9:00

Digital hållbarhetsfrukost

Gäster

Om evenemanget

Halland är en välmående region med ökande befolkning, god hälsa, hög medelinkomst och växande lokala marknader. Satsningar på infrastruktur och bostäder ska locka ännu fler invånare och företag till regionen. Samtidigt förbrukas jordens resurser så att råvaror riskerar att ta slut, och allt mer avfall och miljögifter behöver hanteras. Den ökande tillväxten i Halland kommer att sätta ytterligare press på naturresurser och ekosystem. För att nå målen i Agenda 2030 och Parisavtalet behöver Halland fram till 2030 bland annat halvera sina klimatgasutsläpp jämfört med 2016. Fram till år 2045 ska samma utsläpp ha minskat till en femtedel.För att klara utmaningen krävs samverkan och nya hållbara lösningar ur ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Cirkulär ekonomi har de senaste åren seglat upp som svaret på dessa utmaningar.

Välommen till detta digitala frukostseminarium där vi gästas av Erik Valvring från Circular Hub. Med Agenda 2030 för ögonen hjälper Circular Hub företag inom mode-, textil- och möbelindustrin som vill ställa om till cirkulära affärsmodeller. Erik kommer dela med sig av sina erfarenheter och ge en introduktion till vad Cirkulär ekonomi är och hur du kan använda detta för att utveckla din affär . Du kommer också få information om ett nytt initiativ som kommer erbjuda halländska små- och mellanstora företag stöd att starta en cirkulär omställning. Ladda frukostbrickan och en varm kopp kaffe där du befinner dig, anslut digitalt och låt dig inspireras kring hur ditt företag kan utvecklas cirkulärt.

Seminariet är kostnadsfritt och en aktivitet inom BAS-projektet som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Halland. Läs mer om BAS-projektet här.

KONTAKT

Michaela Flenger

0739-96 88 80

Michaela.flenger@emcsverige.se

Dela detta evenemang

bottom of page