top of page

tis 14 dec.

|

Zoom

Uppföljningsträff för Demovägg i Plönninge

Hur påverkas panelens hållbarhet vid montering och hur säkerställs korrekt montering i varje projekt? Vi går igenom forskningsresultat från långtidstester av certifierad målad panel (CMP) och annan träpanel, samt diskuterar hur branschen kan arbeta för att maximera livslängden för fasaden.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Uppföljningsträff för Demovägg i Plönninge
Uppföljningsträff för Demovägg i Plönninge

Tid och plats

14 dec. 2021 13:00 – 14:30 CET

Zoom

Gäster

Om evenemanget

Demoväggen i Plönninge är ett projekt som pågått sedan 2017 då träfasad från Södra, Derome, Lida Timber och OrganoWood sattes upp för ett långtidstest av panelen i kustnära läge. Projektet vill visa på funktionen i och hållbarheten hos olika sorters träpanel men även dra lärdom från hur montering, behandling och underhåll spelar roll för materialets beständighet.

Varje år hålls en uppföljningsträff för att följa upp resultatet av långtidstestet. Under 2021 års uppföljningsträff går vi igenom forskningsresultaten efter 4 år. Vi kommer även diskutera hur montering av träfasad påverkar materialets hållbarhet.

Plats:

Zoom. Träffen har ställts om till digitalt format till följd av nya restriktioner per 8 december 2021.

Tid:

Tisdag 14 december, klockan 13.00 – 14.30.

Programmet i korthet:

- Långtidstester av träfasad - Åsa Rydell Blom Institutionen för Skog och Träteknik, Linnéuniversitet

- Montering av träfasader – Johan Fröbel och Bengt Friberg – Svenskt Trä

Träffen var sedan tidigare planerad att hållas fysiskt men har ställts om till digitalt format. Nästa uppföljningsträff i slutet av sommaren/tidig höst 2022. Kommer att återvända till ämnet och då kommer vi även diskutera hur monteringsansvisningar och intruktioner kan förbättras för att säkerställa korrekt montering.

KONTAKT

Michaela Flenger

michaela.flenger@emcsverige.se

0739-96 88 80

Dela detta evenemang

bottom of page