top of page

ons 06 apr.

|

Impact House

Vad är digital hållbarhet?

Sustainable, resilient och circular är begrepp som används var för sig och i kombination för att beskriva tillvägagångssätt till hållbarhet. Men vad betyder det att arbeta hållbart och speciellt i digitala sammanhang? Vad är digital hållbarhet? är ett symposium med föreläsningar och panelsamtal där

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vad är digital hållbarhet?
Vad är digital hållbarhet?

Tid och plats

06 apr. 2022 09:30 – 12:00

Impact House, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sverige

Om evenemanget

I samarbete med EMC – nätverket för hållbar och klimatsmart affärs- och verksamhetsutveckling, presenterar VIAkub Halland detta symposium på Impact House Halland under temat Digital hållbarhet. Förmiddagen fylls med föreläsningar samt ett panelsamtal där vi bl.a. talar om de största möjligheterna och farhågorna kopplat till digitaliseringen och hållbarhet, hur vi samarbetar vi digitalt och hållbart, och hur snabbt kommer samhället att ställa om och utnyttja digitaliseringens möjligheter.

För att tillsammans utforska dessa frågor (och fler) har vi bjudit in tre aktörer med olika perspektiv på ämnet:

KATHARINA PAOLI  Entreprenör, föreläsare och rådgivare inom hållbarhet och kommunikation, med en stor passion för hållbar affärsutveckling och hållbar livsstil. Grundare och VD för Nudgd som beteendeutmaningar med konkreta lösningar som ger mätbara resultat i ert hållbarhetsarbete. Initativtagare till Nudging Sweden - ett nätverk vars syfte är att lyfta nudging som metod samt initiera och genomföra projekt för att visa beteendevetenskapens påverkan för en mer hållbar framtid.

HUGI ASGEIRSSON  Hugi är delgrundare av konstkollektivet Blivande i Stockholm, samt en av de drivande krafterna bakom Edgeryders “a company living in symbiosis with an online community of thousands of hackers, activists, radical thinkers and doers”. Med hjälp av digital teknik skapar Hugi förutsättningarna för aktivt deltagande i självorganiserande communities, där möten sker både fysiskt och virtuellt.

LIVE GREEN  2010 skapades LiveGreen som ett gymnasieprojekt utifrån idén att arrangera en hållbar musikfestival. 2017 startades LiveGreen Academy som med sin erfarenhet och kunskap stöttar evenemang i deras hållbara omställning. Och nu 2022 driver de en masterclass där hela besöksnäringen är inbjuden. Läs mer om LiveGreen på deras webb: https://www.livegreen.se/om-oss/ och anmäl ditt intresse till deras masterclass här: https://www.livegreen.se/masterclass/.

Petra Löfås och Tor Palm är värdar för eventet

Petra Löfås är hållbarhetsrådgivare och affärsutvecklare på EMC och har lång erfarenhet från hållbar utveckling inom besöksnäringen. EMC är ett medlemsnätverk som verkar för att tillgängliggöra hållbättre och klimateffektiv affärs- och verksamhetsutveckling.

Tor Palm är processledare i VIAkub Halland. Han är utbildad designer och har under flera år följt utvecklingen inom digital teknik för visualisering.

När, var, hur?  Onsdag 6 april kl. 09.30-12.00

09.30 Introduktion  10.00 Föreläsning 1 inkl. Q&A  10.30 Föreläsning 2 inkl. Q&A  11.00 Paus  11.10 Panelsamtal  12.00 Slut 

 Symposiumet hålls på plats i Varberg på Impact House Halland. Då efterfrågan är större än antalet fysiska platser kommer vi att livesända föreläsningsdelen digitalt på Teams.

Praktisk info  Impact House Halland hittar du på Östra Långgatan 47 i Varberg.

Digitalt deltagande sker på Teams. Du behöver inte installera Teams för att vara med, det går bra att ansluta via webbläsaren. Du som vill ha tillgång till fler funktioner i Teams kan kostnadsfritt installera programmet via denna länk: https://www.microsoft.com//microsoft-teams/download-app

Anmälan  Utbildningsdagen riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.

Begränsat antal platser, fört till kvarn gäller.

ANMÄL DIG HÄR senast den 27 mars: https://a.entergate.se/region.../viakubhalland_6april2022

Aktiviteten arrangeras av projektet VIAkub Halland i företagsstärkande syfte, det är kostnadsfritt för alla deltagare. Projektet VIAkub Halland genomförs av Högskolan i Halmstad och Region Halland med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Kontakt  Tor Palm  Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg  tor.palm@regionhalland.se 079 063 14 80

Bild av Jonas Johansson och AI med prompten “A beautiful sunrise in a sustainable, resilient and circular world | Cinematic | solarpunk | In the style of Hilma af Klint”.

Dela detta evenemang

bottom of page