top of page

tors 26 nov.

|

Online

Vad kan man tjäna på att bygga i trä?

Att bygga i trä ger klimatfördelar såväl som andra hållbarhetsaspekter. I denna digitala upplaga av Kunskapsdagen om stora trähus berör vi temat kostnader att bygga i trä samt träets förmåga att påverka vårt välmående.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vad kan man tjäna på att bygga i trä?
Vad kan man tjäna på att bygga i trä?

Tid och plats

26 nov. 2020 13:00 – 15:00

Online

Gäster

Om evenemanget

Välkommen till detta digitala evenemang där vi talar om att bygga flervåningshus i trä. Detta webinarium är indelat i två block där vi diskuterar kostnader och mjuka värden med trähus. Man kan välja att delta i ett eller båda block.

Block 1: Är det dyrt att bygga i trä?

Vi får ta del av resultaten från en nygjord studie som jämför olika byggandssystem för olika typer av flervåningshus med syftet att förstå hur kostnader för att bygga flervåningshus i trä står emot kostnaden för andra material och byggsystem. Vi kommer även få ta del av erfarenheter från verkligenheten och resonera kring framgångsfaktorer och fallgropar på resan mot ett klimatsmart och ekonomisk hållbart byggande. Efter eventet kommer vi ge möjlighet att reflektera och återkoppla resonemang kring frågeställningarna för att öppna för ytterligare insikter och perspektiv.

Block 2: Mjuka värden med trähus

Detta block fokuserar på de fördelar som finns för de som sedan skall bo och verka i ett hus av trä. Vi diskuterar hur träets egenskaper gynnar människans hälsa och välbefinnande och hur detta använts i konceptualiseringen och genomförandet av Vasakronans pågående projekt Magasin X.

Detta webinarie levereras inom ramen för projektet Trähusambassadörer. Följ länken för att läsa mer om projektet och stöd som er organisation kan få kopplat till byggande av flervåningshus i trä.

Detta är också ett event under Green Week Varberg, följ länken för att läsa mer om veckan och övriga programpunkter.

Dela detta evenemang

bottom of page