Vi är stolta och glada att presentera följande företag och organisationer som medlemmar i EMC.

Vill du också bli medlem?

Läs mer och skicka in din medlemsansökan härA

Adven Sweden AB Logotyp
Kontakt: Andreas Lanneström, Försäljningschef
Hemsida: http://www.adven.se/se/
ADVEN är leverantör av skräddarsydda energilösningar och fjärrvärme i Finland, Sverige och Estland. Deras anläggningar bygger på helhetslösningar anpassade för kundens behov, vilket möjliggör tillförlitlig och kostnadseffektiv leverans av energiprodukter med låg miljöpåverkan.
Kontakt: Lennart Frisch, VD
Hemsida: http://www.agendaenviro.se/
Agenda Enviro AB är en regional och nationell aktör som samtidigt är en av Sveriges vassaste konsulter inom praktisk miljöjuridik, MKB och tillståndsfrågor, miljöbalken, periodiska besiktningar, miljöledning och ISO 14 001, miljörevision, energi och energikartläggningar, miljörådgivning och miljöutbildningar, förorenade områden, luft- och vattenvårdsfrågor samt avfall. Medarbetarna innehar certifikat såväl enligt ISO 19 011 som certifierad miljörevisor och som certifierad energikartläggare enligt Energimyndighetens regelverk. 
Anticimex AB Logotyp
Kontakt: Magnus Larsson, Byggnadstekniker
Hemsida: http://www.anticimex.com/sv-SE/
Anticimex säkrar industriers matproduktion, skyddar restauranger mot bakterier, hjälper alla företag att få ett bättre brandskydd och arbetsmiljö, förebygger fuktskador i alla slags bostäder och hjälper fastighetsägare att spara energi.
Arena Varberg Logotyp
Kontakt: Jochum Bernéus, VD
Hemsida: http://www.varbergevent.se/om_varberg_event.htm/
Varberg Event är företaget som ser till att konferensen, kongressen, festen, mässan, evenemanget, konserten eller mötet blir så bra som möjligt. Varberg Event älskar att fixa, trixa, planera, fundera – och att överraska! Så vare sig ni är fem, femtio eller femhundra personer är ni varmt välkomna till Varberg Event för Ert nästa möte. 

B

Kontakt: Claes Dahlgren, VD
Hemsida: http://www.lassabacka.se/fastigheterna_baleno.php/
Baleno Fastighets AB äger och förvaltar fastigheter i den södra delen av Lassabacka. Bolaget är familjeägt av Claes och Karin Dahlgren.
Bauer Watertechnology AB Logotyp
Kontakt: Lars Hansson
Hemsida: http://www.bauer-wt.com/swe/
Med Bauer PipeJet vattenbehandlingsteknik installation genomgår vattensystemet energirenovering, energieffektivisering, kvalitetssäkring, samt uppnås lägre drift-, service- och underhållskostnader och hållbarhet i tappvattensystem, värmesystem, kylsystem och industrivattensystem. Bauer-tekniken kvalitetssäkrar vattenkvaliteten i vattensystem som därmed uppnår optimal drift och håller olika kostnadsposter nere på en minimal och ekonomiskt låg nivå samt upprätthåller miljötekniskt hållbart och energieffektivt vattensystem. 
Bildepån i Varberg Logotyp
Kontakt: Lars-Ivar Kollberg, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.bildepot.se/
Bildepån verkar i världens roligaste bransch nämligen bilbranschen, de vill förenkla sina kunders bilägande och vardag. Vilket de gör genom kompetens, teknik och ett stort hjärta. Tillsammans vill de bygga ett Bildepån där kunderna trivs och där man vill jobba. 
BilMånsson i Halland Logotyp
Kontakt: Clas Månsson, VD
Hemsida: http://www.bilmansson.com/
Med en omsättning på närmre 300MKr är vi landets största och snabbast växande FordStore. Vi är även en av Europas ledande Mustang-återförsäljare. Vår högteknologiska anläggning som utöver försäljning även innefattar service och verkstad bjuder dig på en upplevelse utöver det vanliga. I anslutning till huset finns även vår miljövänliga biltvätt med återvunnet vatten.

C

Campus Varberg - Stiftare Logotyp
Kontakt: Ulric Björck, VD
Hemsida: http://campus.varberg.se/
Campus Varberg arbetar med efterfrågade utbildningar och har som mål att vara Mötesplats, Mäklare och Motor i regionen. Campus Varberg är idag Hallands största yrkeshögskola med tolv YH-utbildningar igång. Därutöver har vi nio högskoleprogram från fem olika högskolor. Totalt studerar över 1600 studenter på Campus Varberg. Tanken är att oavsett vilken utbildning man studerar ska man vara efterfrågad på arbetsmarknaden. Vi arbetar väldigt nära näringslivet och Alexandersoninstitutet vilket gör att studenterna på Campus varberg har stora möjligheter till att få relevanta företagskontakter och delta i spännande föreläsningar och workshops.
Kontakt: Carl-Arne Pedersen, Hedersledamot
CAPEM AB bedriver konsultverksamhet inom energi-och miljö, samt affärsutveckling. Men det jag är mest stolt över är att jag var en av grundarna till EMC och var dess första styrelseordförande 2007 till maj 2012. Är sedan maj 2012 hedersmedlem i EMC. 
Caverion AB Logotyp
Kontakt: Jonas Henricsson, Distriktschef
Hemsida: http://www.caverion.se/
Caverion är en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av fastighetsteknik och en totalteknisk samarbetspartner med fokus på energieffektiva lösningar. 
Christian i Sundhult  Logotyp
Kontakt: Christian Dahlqvist, IT-konsult
Hemsida: http://blogg.sundhult.com/author/christian/
Christian kallar sig digital folkbildare och pratar gärna om solel, elbilar, digitalisering, och landsbygdsutveckling. Han tror på att krocka kunskap. Det är i möten mellan olika personer och olika ämnen som det händer spännande saker. I Sundhult möter gammal tradition ny teknik för en hållbar framtid.
CircularEconomy Logotyp
Kontakt: Tobias Jansson
Hemsida: http://www.circulareconomy.se/
Tobias Jansson föreläser och skriver om cirkulär ekonomi och leder innovationsprocesser i cirkulär riktning hos företag och andra verksamheter. Tobias har hållit fler än 100 föreläsningar och workshops för uppdragsgivare som Vinnova, ICA, Almi, Chalmers tekniska högskola och flertalet kommuner och regioner. Alltid visionärt, inspirerande och uppdaterat.
Coop Forum Varberg Logotyp
Kontakt: Göran Borg, VD
Hemsida: http://coopforumvarberg.se/
Coop Varberg bedriver livsmedelshandel via 3 butiker i Varbergs kommun. Föreningen äger och förvaltar även Galleria Trädgården i Varbergs centrum. Föreningens Coop Forum butik är en av landets mest miljövänliga butiker och vann 2014 EMC:s Energi och miljö pris. 
Kontakt: Hans Lindberg, VD
Konsult och debattör i omställningsfrågor. Vill bidra till att påskynda omvandlingsförändringen mot en hållbar framtid.
CSR Västsverige Logotyp
Kontakt: Johanna Stakeberg, verksamhetsledare
Hemsida: http://csrvastsverige.se/
Många har länge sagt att medvetna organisationer är morgondagens vinnare. Vi säger att den tiden redan är här. CSR Västsveriges vision är en region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen. Kort och gott handlar det om att låta affärer gå hand i hand med ett utökat ansvarstagande för människa, miljö och samhälle. Idag är vi Sveriges största sektorsöverskridande CSR-nätverk och som förening verkar vi för att stärka våra medlemmars förutsättningar att utveckla ett strategiskt CSR-arbete. Detta genom att erbjuda kompetensutveckling, inspiration, verktyg och ett nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

D

Derome - Stiftare Logotyp
Kontakt: Mikael Frejdeman, Miljöchef
Hemsida: http://www.derome.se/
Deromegruppen har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver andra och tredje generationen i ägarfamiljen Deromegruppen, som har utvecklats till Sveriges största familjeägda träindustri. Derome arbetar med hela kedjan – från skog till färdigt hus. Trä är "den gröna tråden" i verksamheten när skog blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. 
Diab Logotyp
Kontakt: Per Hökfelt, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.diabgroup.com/Contact/
DIAB – A WORLD LEADER IN HIGH-PERFORMANCE COMPOSITE CORE MATERIALS. Diab has been at the leading edge of composite core material development for over sixty years, supplying a wide range of markets including marine, wind energy, transport, aerospace and industry.

E

E.ON Biofor AB Logotyp
Kontakt: Petra Bosson, Marknad
Hemsida: http://www.eon.se/fordonsgas/
E.ON Biofor är den ledande leverantören i Sverige av fordonsgas. Vi erbjuder bl.a. produkten Biogas 100 som är ett av de absolut renaste drivmedlen på marknaden. Målet är att utveckla hållbara transporter och vi arbetar för ökad andel biogas genom att vara involverade i allt från produktion och distribution till försäljning av fordonsgas. 
Kontakt: Gert Bengtsson, El och telekonsult
Effekt har bred erfarenhet av att projektera olika typer av elanläggningar - från hushållsel till kärnkraftsindustrin. Det innebär att dem kan erbjuda dig omfattande teknisk kompetens för de flesta elprojekt oavsett om det gäller projektering, kontroll eller besiktning.
Eksta AB Logotyp
Kontakt: Christer Kilersjö, VD
Hemsida: http://www.eksta.se/
Eksta Bostad AB är ett av Kungsbacka kommun helägt bolag. Eksta bygger, äger och förvaltar lokaler, bostäder, samt serviceboenden i och utanför centralorten.
Elektro Emanuel Logotyp
Kontakt: Jarl Nilsson, Energioptimering
Hemsida: http://www.elektro-emanuel.se/
Om ni vill spara energi, ring oss. Det personliga elbolaget som utför alla typer av elarbeten. Vi utför även energikartläggningar och som oberoende projektledare kan vi även hjälpa till med genomförandet av energisparentreprenaden. Vid ny- eller tillbyggnad hjälper vi till med energibalansberäkningar. Vi är sedan 2008 behöriga för alla typer av energideklarationer. 
EliaExpress i Halmstad AB Logotyp
Kontakt: Håkan Nilsson, Produktionschef
Hemsida: http://www.eliaexpress.se/
EliaExpress i Halmstad AB är ett modernt tjänsteföretag som erbjuder sina kunder, stora som små, kostnadseffektiva transport- och logistiktjänster inom områdena Bygg & Anläggning, Entreprenad, Avfall & Miljö, Industri & Lager samt Tunghantering. 
Kontakt: Pelle Swedberg, Utbildningskonsult
Hemsida: http://www.emc-specialisten.se/
Alla som arbetar med el och där det finns risk för elfara skall regelbundet utbildas så de har insikt i elfaran och kan behärska riskerna. EMC-specialisten utbildar ESA-14 i både öppna kurser eller kommer direkt till ditt företag.
Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB Logotyp
Kontakt: Ulrika Bjurklint, Energikonsult
Hemsida: http://www.efkab.se/
Energi Funktion Komfort, Skandinavien AB (EFK AB) erbjuder kompetens inom projektering, projektledning, installationssamordning och provledare inom ventilation, el- och teleanläggningar, värme, sanitet, klimatisering samt styr- och övervakningssystem. Energiutredning, energiberäkning i VIP Energy och Belok och Bebo-processen.
Energi Triangeln AB Logotyp
Kontakt: Dan Bäckman, Ägare / Projektledare
Hemsida: http://www.energitriangeln.se/
Energi Triangeln erbjuder konsulttjänster inom energi- och installationsteknik. Deras tjänster är fokuserade på kundens behov och nytta för att åstadkomma den bästa helhetslösningen avseende funktion, energiprestanda, totalekonomi och miljöbelastning. Företaget arbetar med kreativa projektmetoder och verktyg som kretsar kring kommunikation, modernt ledarskap och flexibilitet.
Kontakt: Lars-Erik Jansson, Energi- och affärskonsult
Lars-Erik Jansson har under 20 år arbetat med affärsutveckling av de "Gröna näringarna" och med ett fokus på förnybar energi där biogas har varit ett huvudämne. Genom sin bakgrund som ekonom på LRF Konsult kan han sätta siffror på dina affärsidéer och vara ett bollplank för att utveckla företaget och ett stöd vid kontakt med myndighet, bank och samarbetspartners. 
Kontakt: Beo Henrysson
Hemsida: http://www.beoenergioptimering.se/
Konsultation och installation inom VVS. Verksamheten inrymmer allt från enskilda installationer till totalentreprenad.
Engineering Force Sweden AB Logotyp
Kontakt: Gordon Strömfelt
Hemsida: http://www.engineeringforce.se/
Engineering Force Sweden AB är ett ungt teknikkonsultbolag med engagerade ingenjörer med lång erfarenhet av fordonsutveckling. De är experter inom systemering och optimering av elektrifierade drivsystem samt energilager i fordon så väl som stationära applikationer.
Epro Energiprojekt AB Logotyp
Kontakt: Bo Edberg, Energikonsult
Hemsida: http://www.epro-es.se/index.php/
Vi arbetar med utredning, projektering, projektledning och besiktningar inom energiteknik och vvs-teknik.
EsonPac Logotyp
Kontakt: Hille Einarsdottir, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.esonpac.se/
Eson Pac utvecklar och producerar kompletta förpackningslösningar bestående av kartongförpackningar, bruksanvisningar, etiketter samt ytterligare kompletterande produkter och tjänster. 
Etikhus AB Logotyp
Kontakt: Pär Börjesson, VD
Hemsida: http://www.etikhus.se/
Vi vågar säga att vi är specialister på att förverkliga våra kunders drömmar både när det gäller nytt hus eller en större renovering/tillbyggnad av befintligt hus. Vårt namn Etikhus är noga valt. Varje hus vi bygger blir början på en relation - mellan oss och köpare. En relation som vi månar om att vårda. För vi tror på att nöjda kunder ger nya kunder och kunder som kommer tillbaka. Det är den relationen och tanken som ryms i namnet och lägger grunden för vårt motto: Mer än ett hus.
Kontakt: Hans Ambjörnsson
Försäljning av KNX-installationssystem, SMS-larmtelefon, uttagspelare.
Kontakt: Mats Bjurefalk
Bolaget bedriver teknisk konsultverksamhet och affärsutveckling inom industri och miljöteknik samt bedriver markexploatering och byggnation av fastigheter.

F

FABO Logotyp
Kontakt: Daniel Spetz, Servicechef
Hemsida: http://www.fabo.se/
Fabo är ett allmännyttigt bostadsföretag som äger, bygger och förvaltar fastigheter inom Falkenbergs kommun enligt ägardirektiven. I ägardirektiven fastslås att bolaget på affärsmässiga grunder skall främja bostadsförsörjningen i kommunen och vara ett instrument för en social bostadspolitik. Bolaget skall verka för att integrera alla grupper av samhällsmedborgare och verka för ett mång-kulturellt samhälle.
Falkenberg bygg- & Industrisortering AB Logotyp
Kontakt: Sven Andersson
Hemsida: http://www.byggsortering.se/
Falkenberg Bygg- & Industrisortering AB arbetar med sortering och återvinning av bygg-, rivnings- och industriavfall och finns centralt placerade i Falkenbergs hamn. Deras kunder kommer främst från bygg-, rivnings- och industribranschen men arbetar även med bolag inom stat och kommun, näringslivet, lantbruk samt privatpersoner. Verksamhetens mål är att på plats sortera materialen så noga att mesta möjliga går till återvinning och så lite som möjligt till deponi.
Falkenberg Energi AB Logotyp
Kontakt: Jens Melin, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.falkenberg-energi.se/
Falkenberg Energi AB är det lokala energibolaget som ansvarar för elnät och fjärrvärme i Falkenberg samt driver elhandel. Vår affärsidé är att på ett affärsmässigt sätt bidra till ett hållbart samhälle genom att erbjuda förnybar energi. 
Falkenbergs Sparbank Logotyp
Kontakt: Bengt-Olof Isaksson, Marknadschef
Hemsida: http://www.falkenbergssparbank.se/
Falkenbergs Sparbank är den enda banken med huvudkontor i Falkenberg, dessutom har vi kontor i Getinge, Ullared, Vessigebro och Ätran. Sedan 1865 är vi aktiva i samhällsutvecklingen i vår del av Halland. Vår vinst stannar i bygden och genom Framtidsbanken och sponsring ger vi tillbaka till samhället. Våra beslut fattas lokalt – styrelse och ledning finns här. Vi är många medarbetare med bred kompetens och vi har specialister inom juridik, spara, försäkring och lantbruk. Vi vill vara den bästa helhetsbanken, helt enkelt den enda bank du behöver. 
Kontakt: Björn Karlsson
Fastighetsägare i Halland.
First Cargo Sweden AB Logotyp
Kontakt: Annelie Solbreck
Hemsida: http://www.firstcargo.se/
First Cargo Sweden AB erbjuder transport och speditionslösningar från dörr till dörr, över hela världen: styckegods, partigods och hellaster liksom ADR, värme och kyltransporter. Oavsett om det rör sig om landsväg sjö eller flygtransporter.

First Cargo Sweden AB har:
– Personligt engagemang i varje transport
– Medlemskap i det globala nätverket GLA Global logistics Associates
– Dagliga transporter till och från iberiska halvön (Spanien och Portugal)
– Eget dotterbolag i Spanien
Folkuniversitetet Logotyp
Kontakt: Maria Johansson
Hemsida: http://www.folkuniversitetet.se/
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet bedriver även flera yrkeshögskoleutbildningar inom energi- och vindkraftområdet i Alingsås, Göteborg, Mölndal och Varberg.
FordonsGas Sverige AB Logotyp
Kontakt: Hanna von Bahr, Marknad
Hemsida: http://www.fordonsgas.se/
FordonsGas vision är att vi skall bidra till att skapa ett samhälle där transporter sker på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi bygger och driver i dagsläget 40 gastankstationer där vi säljer Sveriges enda Svanenmärkta drivmedel. Vi förser även tre bussdepåer med gas inom kollektivtrafiken samt har två tankställen för BiGreen - flytande fordonsgas för tunga transporter. Vi verkar för att fler fordonsägare ska välja gasdrivna fordon och en ökad produktion och användning av biogas.
FutuFarm Logotyp
Kontakt: Harrie Rademaekers, vd
Hemsida: http://www.futufarm.com/
FutuFarm identifierar, utvecklar och säljer smarta hållbara tekniklösningar till semi-professionella odlare. Deras kunder är allt från den nytänkande samhällsbyggaren till den matintresserade entreprenören.
Företagarna Falkenberg Logotyp
Kontakt: Åsa Svensson, Kanslist
Hemsida: http://www.foretagarna.se/
Företagarna är en branchorganisation för att stödja företagsutveckling hos små- och medelstora företag.

G

Kontakt: Gert-Arne Karlsson, VD
Avfallsmäklare - Tar hand om byggavfall på byggen samt hos privatpersoner och för vidare till olika sorteringsanläggningar. Tillhandahåller container och storsäck (big bag). 
GN Transport Logotyp
Kontakt: Pelle Nilsson, VD
Hemsida: http://www.gntransport.se/om-oss/om-gn-transport/
Vår affärsidé är att vara ett nischföretag i transportbranschen med stark inriktning på den franska marknaden med Skandinavien som bas.
Green Key Sverige AB Logotyp
Kontakt: Henrik Alsén, Verksamhetsansvarig
Hemsida: http://www.greenkey.se/
Green Key Sverige ansvarar för två internationella miljömärkningar, Green Key och Blå Flagg. Green Key är en miljömärkning för logiverksamheter och konferensanläggningar och Blå Flagg är en märkning för stränder, hamnar och båtturism. Båda programmen finns i ca 50 länder och har internationellt fastlagda kriterier som syftar till att minska miljöeffekterna av verksamheten samt att regelbundet utbilda/informera sin personal och gäster rörande hållbarhetsfrågor.

H

H Plymouth Utveckling AB Logotyp
Kontakt: Hanna Plymouth, Ledarskapskonsult
Hemsida: http://hplymouthutveckling.se/
H Plymouth Utveckling hjälper sedan drygt 10 år människor och företag att utvecklas inom Försäljning, Hållbarhet, Ledarskap och styrelsearbete. För att företag och organisationer ska kunna utvecklas behöver människorna utvecklas både med kunskap och förändrade beteenden. Vi hjälper dig när du vill öka försäljningen, starta ett hållbarhetsarbete, få en motiverad personal, få igång eller förbättra styrelsearbetet - allt på ett långsiktigt hållbart sätt.
Hallands energiutveckling AB Logotyp
Kontakt: Susanne Gustafsson, VD
Hemsida: http://www.hallandsenergiutveckling.se/hem/
Hallands Energiutveckling är ett Halmstadbaserat företag som har specialiserat sig på försäljning och installation av solcellsanläggningar. Företaget tillhandahåller allt från planering till installation av kompletta paketlösningar anpassade efter kundens behov. I vårt produktsortiment finns utöver färdiga solcellspaket även växelriktare, monteringsutrustning, solpaneler och övriga solcellsrelaterade produkter.
Hallands Hamnar AB Logotyp
Kontakt: Björn Alvengrip, VD
Hemsida: http://hallandshamnar.se/
HallandsHamnar är en fullservicehamn med bred erfarenhet och kapacitet inom segmenten Recycling, Sågat virke, Containers, Pappersmassa, Bulk, RoRo, Biobränsle, Stål och plåt produkter, Flytande bulk, Textilmassa, Bilar, Projektlaster och Skogsprodukter.
Halmstad Delivery AB Logotyp
Kontakt: Helena Barany, Platschef
Hemsida: http://www.halmstaddelivery.se/om-oss/
Halmstad Delivery AB är ett privatägt företag som grundades av Jean (Janne) Barany 1992. Företaget började med en skåpbil och med målet att hjälpa lokala företag med deras distribution och budkörningar. Det var Jannes engagemang för sina kunder som företaget formades och så småningom blev företagets hjärta – att alltid sätta kunden först.
Halmstad Flygplats AB Logotyp
Kontakt: Jonas Svensson, Miljö- och kvalitetsansvarig
Hemsida: http://www.halmstadcityairport.se/
Halmstads flygplats är en cityflygplats endast 3,5 kilometer från Halmstads centrum. Förutom linjetrafik till Stockholm, Kalmar och Berlin samt charterflyg används flygplatsen för flertal samhällsviktiga insatser. Ambulansflyg, polishelikoptrar, brand och havsövervakning, räddningsflyg, andra former av bruksflyg samt Försvarsmakten utnyttjar regelbundet flygplatsens strategiska läge i sin verksamhet. För regionens invånare, myndigheter och företag innebär detta stora rese- och transportmöjligheter samt hög beredskap och trygghet.
Halmstad kommun Laholmsbuktens VA Logotyp
Kontakt: Lars-Gunnar Johansson
Hemsida: http://www.lbva.se/
Laholmsbuktens VA ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsförsörjningen i Halmstad och Laholm.
Kontakt: Janne Torbjörnsson, VD
Hemsida: http://kylservice.se/
Kylservice, Kyl- och Värmepumpservice i Halmstad AB, är ett certifierat företag med mer än 25 års erfarenhet av kommersiell kyla, komfortkyla och värmepumpar. Vi sätter alltid kunden främst genom att erbjuda kompetens, service och trygghet till alla våra kunder.
Halmstads Näringslivs AB Logotyp
Kontakt: Karolina Davidsson, VD
Hemsida: http://https://www.halmstadsnaringsliv.se/
Halmstads Näringslivs AB är ett kommunägt bolag som jobbar med och för näringslivet. Vi brinner för att vi ska ha ett hållbart företagande på alla sätt i Halmstads kommun. Du kan vända dig till oss när du vill starta eget, när du vill utveckla, expandera eller etablera företag. Ingen fråga är för liten eller för stor.
Handelsbanken Logotyp
Kontakt: Fredrik Johnson
Hemsida: http://www.handelsbanken.se/sv/
En bank som värdesätter personlig service och nära relationer. De har en heltäckande kompetens inom såväl privat- och företagsaffär, som inom kapitalförvaltning. De är starkt lokalt förankrade med stor beslutskraft och engagemang. Med vårt Klimatlån hjälper vi våra kunder att konvertera till förnyelsebar elproduktion.
Kontakt: Lars Anebreid
Utbildning och information om miljö och energieffektivisering. 
HEM - Stiftare Logotyp
Kontakt: Monica Karlsson, VD
Hemsida: http://www.hem.se/
HEM (Halmstads Energi och Miljö AB) verkar i och runt Halmstad, invånarna här betyder allt för oss. Vi arbetar för ditt och miljöns bästa när det gäller att ta hand om avfall, återvinning, fjärrvärme, fjärrkyla och elleveranser - både nu och långt in i framtiden.
HFAB Logotyp
Kontakt: Ulf Johansson, Affärsutcklare/Kommunikationschef
Hemsida: http://www.hfab.se/sv/
Halmstads Fastighets AB (HFAB) ägs av Halmstads Kommun genom Halmstads Rådhus AB. Bostadsbolaget omsätter drygt 700 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. 2014 uppförde HFAB Sveriges första flerfamiljhus med plusenergiteknik vilket innebär att fastigheten producerar mer energi per år än vad fastighet och hyresgäster förbrukar. 
HML Haga Mölndal Lastbilcentral Logotyp
Kontakt: Heinz Martini, Miljö- och kvalitetsansvarig
Hemsida: http://www.hmllbc.se/start.html/
Mölndals Lastbilscentral bildades 1940 och Haga Lastbilscentral såg dagens ljus 1948. För att på ett effektivare sätt kunna möta marknadens ökade krav i form av tex. Kvalitets och miljöarbete, it-utveckling samt allmänt ökad spetskompetens, enades de bägge företagen om att genom fusion slå sig samman. HML är en ekonomisk förening som ägs till 100 % av sina 100 delägarföretag. Tillsammans förfogar dem över 200 enheter.
HMS Industrial Networks AB Logotyp
Kontakt: Katarina Lekander, Q/S Manager
Hemsida: http://www.hms.se/
HMS Industrial Networks is a global provider of communication technology for industrial automation.

HMS develops and manufactures solutions for connecting automation devices and systems to industrial networks under the eWon, Anybus and IXXAT brands.
Hotel Tylösand Logotyp
Kontakt: Christer Jonsson, Fastighetschef
Hemsida: http://www.tylosand.se/
Hotel Tylösand är designat för möten, rekreation, nöjen och konstupplevelser. Här erbjuds obegränsade möjligheter att mötas och konferera i en kreativ miljö. De har 230 rum, 32 konferenslokaler, restauranger, barer, konstgalleri och spa med stort utbud av träningspass och behandlingar. 
Hushållningssällskapet Logotyp
Kontakt: Susanne Paulsson, Projektledare
Hemsida: http://hushallningssallskapet.se/
Hushållningssällskapet Halland är en gammal landsbygdsorganisation med fokus på landsbygdens utvecklingsmöjligheter. De arbetar över hela Halland och erbjuder tjänster inom en rad område såsom: småföretagande, miljö- och klimat, energi, livsmedel från jord till bord, växtodling, skogsfrågor, hästverksamhet och besöksnäring bland mycket annat. Deras arbete kännetecknas av närhet till kunden, hållbar utveckling och en verksamhet som är kunskapsdriven och ledande inom sina område.
Högskolan i Halmstad - SET Logotyp
Kontakt: Anna Cregård, Universitetslektor
Hemsida: http://hh.se/
Akademin för teknik, ekonomi och naturvetenskap vid Högskolan i Halmstad, erbjuder akademisk utbildning med fokus på ekonomi, affärsutveckling, hållbar utveckling, teknikutveckling, energi och miljö, från grund- till forskarnivå. Internationellt utbyte är en viktig del av verksamheten, som även kännetecknas av nära samverkan mellan utbildning, forskning och näringsliv.

J

Jemmett AB Logotyp
Kontakt: Carlos Andersson
Hemsida: http://www.jemmett.se/
Jemmett - Hållbara Smarta Hem är en byggherre och konceptutvecklare med unikt paketerade bostäder, med världens främsta boende i form av låg miljöpåverkan, god inomhuskomfort, hälsosamma hus och paketerade riktiga smarta hem, som skapar mycket låga driftkostnader och skapar förutsättningar för en hållbar livsstil för bostadsägaren/bostadsrättsföreningen. Utvecklar och bygger bostäder över hela Sverige.

Kontakt: Ebbe Nordell, Energikonsult
JENO är specialist på energifrågor gällande optimering av företags energiförbrukning.
JoinMe Logotyp
Kontakt: Jonas Ottosson, Chef
Hemsida: http://www.joinme.se/
JOINME startades 2007 av Jonas Ottosson. Företaget har för avsikt att hjälpa båtägare med vinterförvaring, underhåll, service, byte och montering av utrustning. Under sommaren 2016 monterades en av Hallands största takmonterade solcellsanlägningar.

K

Krook & Tjäder Holding Logotyp
Kontakt: Anna Hirell, Arkitekt
Hemsida: http://tjader.se/om-oss/om/om-krook-tjaeder/
1988 startades Arkitekterna Krook & Tjäder i Göteborg. Som ett av Sveriges största arkitektkontor, och med stora ambitione är deras målsättning att knyta till sig de bästa medarbetarna. De arbetar med en stor bredd i sina projekt och erbjuder stora och kvalificerade resurser.
Kuskatorpet Entreprenad AB Logotyp
Kontakt: Per Nilsson, Anläggningsansvarig
Hemsida: http://www.kuskatorpet.se/
Kuskatorpet AB är ett familjeföretag med drygt 25 år i återvinningsbranschen och har ett 30-tal medarbetare. Bolaget är numera innehavare av ett stort miljötillstånd i A-klassen vilket innebär att de nu satsar på att bli ett komplett återvinningsföretag och därmed hantera all sorts avfall.

L

L:a Bruket AB Logotyp
Kontakt: Linda Berggren
Hemsida: http://www.labruket.se/
L:a Bruket skapar hudvårds- Spa och hemprodukter av naturliga ingredienser med så ofta som möjligt ekologiskt innehåll. Produkterna tillverkas i Sverige och distribueras över hela världen.
Laholmshem Logotyp
Kontakt: Stefan Lundström, VD
Hemsida: http://www.laholmshem.se/
Laholmshems vision är att de, i framtiden, ska vara det mest attraktiva boendealternativet i Laholms kommun. Därför koncentrerar de nu alla krafter på maximal kundnytta i alla lägen, där allting som är till nytta för dig, som kund, ska vara möjligt att genomföra.
Lillhage konsult Logotyp
Kontakt: Hans Lillhage, Verksamhetskonsult
Hemsida: http://www.lillhagekonsult.se/
Ett gemensamt mål som alla kan enas om är en förutsättning för samsyn och utveckling. Erfarenheten visar att det är av största vikt att alla drar åt samma håll för att skapa långsiktig god utveckling. Lillhage konsult hjälper er dit med delar av processen eller är med på hela resan.
Kontakt: Bibi Lindeberg
Lindebergs Fastigheter som startade 1965 äger och förvaltar såväl hyresfastigheter som kommersiella fastigheter men bara i Varberg.
Länsförsäkringar Halland Logotyp
Kontakt: Carl Sande, Chef
Ett lokalt och kundägt bolag som bidrar till ökad trygghet genom att tillhandahålla bank- och försäkringstjänster, bistå med skadeservice och skadeförebyggande arbete. De bidrar till ett hållbart samhälle genom ett samhällsengagemang som fokuserar på att förebygga brott, skador och olyckor samt främja hälsa och miljö.

M

Maleryds Holding AB Logotyp
Kontakt: Mats Rydholm, VD
Hemsida: http://maleryd.se/om-maleryd/presentation/
Företaget förvaltar och äger tillsammans med olika samarbetspartners, ett flertal centralt belägna fastigheter med lägenheter, butiker och kontor. All nybyggnation genomsyras av ett väl genomarbetat miljötänk och med devisen "Fastighetsvisioner i Varberg" Företaget vill tydliggöra vad Maleryd står för; ett kreativt tankesätt och en vilja att vara delaktig i arbetet med att utveckla Varberg.
3
Mantum Holding AB Logotyp
Kontakt: Greger Strömqvist, VD
Hemsida: http://www.mantum.se/
Mantum Holding AB är en koncern inom transport och logistik med verksamhet i dotterbolagen Mantum Logistics, Mantum Entreprenad, KGC och Mantum Special. Vi utmanar branschexpertis och invanda mönster. Vi förenklar, förbättrar och skapar nya kreativa lösningar på de behov och utmaningar som finns hos våra kunder, vår omvärld och för miljön.
MAQS Logotyp
Kontakt: Jimmy Carnelind, Advokat
MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. MAQS utsågs i klientbarometern 2015 till Sveriges mest moderna och proaktiva advokatbyrå i kategorin större advokatbyråer. 
Markplanering i Varberg AB Logotyp
Kontakt: Per-Olof Andersson, VD
Hemsida: http://www.markplanering.se/
Markplanering har varit med och format den yttre miljön i och kring Varberg sedan 1975. Deras gedigna hantverkskunnande syns både i allt från privata trädgårdar till gröna miljöer runt offentliga byggnader. Inget uppdrag är för stort eller för litet för företaget. Med professionalitet och lyhördhet får vi nöjda kunder – vi bygger grönt för ett ökat välbefinnande. 
MiljöNavigatören Väst HB Logotyp
Kontakt: Hanna Lind, Miljökonsult
Hemsida: http://miljonavigatoren.se/
MiljöNavigatören Väst är ett halländskt företag med bas i Varberg. De verkar för ett ansvarsfullt företagande, en högre kunskapsnivå och en renare värld. MiljöNavigatören kan hjälpa till med allt från övergripande strategier till genomförande. De stöttar er i att driva ert hållbarhetsarbete framåt, utbilda er personal och driva igenom olika typer av certifieringar.
Miljöschakt Väst AB Logotyp
Kontakt: Martin Asklöf, VD
Hemsida: http://www.miljoschakt.com/
Företaget som ser nyttan med att tänka ett varv extra på miljön och vår framtid. Allt från ett projekts utförande, hantering av personal och kundkontakter till administration och försäljning. Vi arbetar aktivt med att göra så lite miljöpåverkan som möjlig, med moderna maskiner och miljövänliga bränslealternativ.
MSL International AB Logotyp
Kontakt: Stefan Petersson
Hemsida: http://www.modernstreetlight.com/
MSL utvecklar, marknadsför, säljer och distribuerar belysningsstolpar i kompositmaterial. MSL belysningsstolpar är tillverkade i glasfiberförstärkt polyester och täckta med en gelcoat för bestående ytfinish. Egenskaperna och fördelarna har vi delat in i fyra huvudområden: Ekonomi - Ett kostnadsmässigt utomordentlig starkt alternativ Estetik - Bidrar till att skapa en vackrare gatu- och stadsbild Miljö - Rostar aldrig och har mycket låg negativ miljöpåverkan Säkerhet - Kompositstolpar reducerar risken till allvarliga skador förorsakade av elektricitet.
MTA Bygg & Anläggning (i Varberg Logotyp
Kontakt: Tommy Zryd, VD
Hemsida: http://www.mtabygg.se/
MTA Bygg och Anläggning är ett lokalt bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i hela Halland och norra Skåne. De förespråkar arbetsglädje, enkelhet och långsiktiga relationer som utgångspunkt för framgångsrika affärer. Sedan verksamhetsstarten 2010 har de arbetat för att skapa en attraktiv och positiv företagskultur med övertygelsen om att arbetsglädje och trivsel skapar kostnadseffektivitet och lönsamhet.
Murtans trafikskola Logotyp
Kontakt: Lennart Svensson, Chef
Hemsida: http://www.murtans.se/
Murtans Trafikskola har anor sedan 1927, långt innan bilen gjorde sitt riktiga genombrott. De gör allt för att ligga först när det gäller utbildning, teknik och kunskap. Företaget blev till exempel först i Sverige med klimatneutralisad övningskörning!

N

Kontakt: Leif Persson, Affärsutvecklare
Konsultverksamhet inom management, projektledning inom försäljning, tillverkning och byggnation.
Nyedal Solenergi Logotyp
Kontakt: Markus Svensson, VD
Hemsida: http://www.nyedalsolenergi.se/
Familjeföretaget Nyedal har varit verksamma inom Bygg & Utveckling i Halmstad sedan 80-talet. 2007 grundades Nyedal Solenergi som numera är verksamma över hela Sverige och har ansvarat för några av Sveriges mest prestigefyllda solcellsinstallationer. Hållbarhet ligger i fokus för företaget och vi låter oss inte lockas av mindre hållbara alternativ med högre vinstmarginal. Nyedal jobbar med allt från mindre anläggningar till solcellsparker. 

O

Oscar Hansson VVS Logotyp
Kontakt: Jan-Olof Larsson, Avdelningschef
Hemsida: http://www.ohvvs.se/
Familjeföretaget AB Oscar Hanson är en heltäckande VVS & Kyl-installatör inom entreprenad och service. De skapar kundnytta genom att ta fram åtgärdsplaner, där de i totalentreprenader kan ta hela ansvaret, från konstruktion, installation, driftsättning till utvärdering. Innehållet i åtgärdsplanerna verkar för att minska årlig energi- och driftkostnad samt förbättra och säkra funktion och komfort. Detta bidrar till en positiv miljöpåverkan. 

P

PEAB Bostad Logotyp
Kontakt: Sara Bergström, Projektchef
Hemsida: http://peabbostad.se/
Peab är en av Nordens största byggentreprenörer. Det gör att de kan bygga bostäder över hela landet. Bolaget bedriver entreprenadverksamhet inom byggbranschen, handel med och förvaltning av fast och lös egendom såsom fastig- heter, andelar och övriga värdepapper.
Petterssons Miljöåkeri AB Logotyp
Kontakt: Anna Jensen, VD
Hemsida: http://www.petterssonsmiljo.se/
Petterssons Miljöåkeri AB är ett familjeföretag i tredje generationen och har sedan 1965 arbetat med avfall. Företaget verkar i Halland med omnejd. De erbjuder återvinningstransporter, slamsugning och containerreparationer. Företaget arbetar för en renare kommun.
PH bygg Logotyp
Kontakt: Roger Thuresson, Chef
Hemsida: http://www.phbygg.se/
PH bygg har varit i branschen i mer än 50 år och är ett av Hallands största byggföretag. Vi räknar på och utför alla slags byggnadsarbeten, allt ifrån små servicearbeten till byggnation av villor, flerfamiljshus och industrier. Företaget är certifierade passivhusrådgivare och följer Svensk Miljöbas och Povel. Vårt arbete präglas av kvalitets- och miljötänkande.
Projektengagemang projektledning AB Logotyp
Kontakt: Ola Andersson
Hemsida: http://www.projektengagemang.se/
Arbetar med byggprojektering (arkitektur och konstruktion), projektledning, besiktning, kalkyler m.m

R

Randek AB Logotyp
Kontakt: Jessica Gilbertsson
Hemsida: http://www.randek.se/
Randek utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande maskiner och system ämnat för prefabriceradhustillverkning. Produktsortimentet består av: kapsågar, vägg-, golv-, och taklinjer, takstolssystem, vändbord och specialmaskiner. Automationsgraden sträcker sig från helautomatisk till manuell. Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1940-talet och startade i nära samarbete med de förstaprefabricerande hustillverkarna. Idag använder ledande hustillverkare i 36 länder Randeks maskiner och system.
Region Halland Logotyp
Kontakt: Ann-Mari Bartholdsson, Avdelningschef
Hemsida: http://www.regionhalland.se/
Region Halland har det statliga uppdraget att verka för utveckling och tillväxt i regionen. Region Halland arbetar bland annat med näringslivsfrågor, förutsättningar för en innovativ region, entreprenörskap, kompetens och arbetsmarknad. I Tillväxtstrategin för Halland 2014-2020 prioriteras tre styrkeområden, besöksnäring, hälsoinnovation och grön tillväxt. 
Reliefed AB Logotyp
Kontakt: Mikael Eklund
Hemsida: http://reliefed.com/
Reliefed Technologies har uppfunnit 3D-iExtrusion®-tekniken. 3D-iExtrusion® är en unik teknik som ger deras kunder många fördelar, företagen kan öka sina marginaler genom att minska de totala produktionskostnaderna med 20-80% beroende på material, komponent och logistikbesparingar.
Ringhals AB - Stiftare Logotyp
Kontakt: Björn Linde, VD
Hemsida: http://corporate.vattenfall.se/om-oss/var-verksamhet/var-elproduktion/ringhals/
Ringhals är Nordens största kraftverk och producerar en femtedel av all el som används i Sverige

S

Sandbolet Logotyp
Kontakt: Roland Alexandersson, Chef
Hemsida: http://sandbolet.com/
På logen har de utställningar under temat Natur Kultur och Miljö, Kurser svamp och vilda växter mm.
I trädgården finns en örtagård med kryddväxter och mycket annat. Intill finns ett mindre orangeri med Medelhavsväxter man kan kolla på året om.
SEB Varberg Logotyp
Kontakt: Mikael Olson, Kontorschef
Hemsida: http://seb.se/kundservice/hitta-bankkontor/seb-i-varberg/
SEB är en relationsbank som med personlig service och lokalt engagemang bygger långsiktiga relationer med såväl privat- som företagskunder. De har ett heltäckande bankerbjudande med allt från företagsfinansiering till kapitalförvaltning. Miljöfrågor och hållbarhet är något som företaget brinner för och ständigt arbetar med.
Kontakt: Hanna Berggren, Hållbarhet
Hemsida: http://www.seeu.se/
SEE U hjälper företag att utveckla ett effektivt och lönsamt miljöarbete. Detta gör de genom att erbjuda ett antal olika tjänster inom miljöområdet men arbetar idag främst med införandet av miljöledningssystem hos företag. Vi arbetar främst med Miljödiplomering men även med ISO 14001 och 9001.
SIA Glass Logotyp
Kontakt: Anita Skoogh, Personal
Hemsida: http://www.siaglass.se/
SIA Glass använder bara råvaror av högsta kvalitet och väljer helst produkter från naturens eget skafferi: mjölk, bär, nötter, choklad och havre. Men viktigast av allt: Gräddglass ska göras av äkta grädde. Sorbet ska vara fri från mjölk och fett. Så har vi gjort sedan vi startade glasstillverkningen 1961.
SKANSKA Logotyp
Kontakt: Anna Källström, Distriktschef
Hemsida: http://www.skanska.se/
Skanska grundades 1887, finns i tio länder i Europa och är verksamma i USA. Företagets säkerhetsvision är noll olyckor. Mer än två tredjedelar av orderstocken i Skanska Sverige är grönt byggande enligt Gröna kartan som är deras egen modell för att styra, mäta och kommunicera vad de menar med grönt byggande.
Kontakt: Annica Carlsson, Advokat
Hemsida: http://splendidadvice.se/
Splendid Advice är en innovativ affärsjuridisk byrå med fokus på engagemang, proaktivitet och kostnadsmedvetenhet. Med ett mångfacetterat nätverk av skickliga samarbetspartners förenas personlig service och flexibilitet med erfarenhet och bredd. För mer framgångsrika affärer erbjuder Splendid Advice dig och ditt företag en konstruktiv och tydlig affärsjuridisk rådgivning. 
StenaRecycling Logotyp
Kontakt: Johan Winroth
Hemsida: http://www.stenarecycling.se/
Stena Recycling är ett återvinningsbolag och ingår i Stena Metallkoncernen. Genom innovativa och kostnadseffektiva lösningar återvinner och förädlar de avfall från samtliga branscher i näringslivet, sjukvård och kommuner. Stena Recycling erbjuder även relaterade tjänster såsom internlogistik, utbildning och säkerhetsrådgivning. 
Kontakt: Andreea Stiuca
Hemsida: http://www.eko-logiskt.nu/
"Tanken och önskan om en bättre värld finns inom oss alla. Genom konsumentkraft kan vi tillsammans förbättra förutsättningarna för en bättre marknad. Vår övertygelse bygger på alla små enkla medel såsom att vår företagsbil är miljömärkt, att vi använt oss av färg, inredning och trycksaker som också är miljömärkta och att vår privata livsstil går hand i hand med vår filosofi." - Eko-logiskt Koncept
Stora Enso Paper AB Logotyp
Kontakt: Roger Bergström, Chef / Produktutveckling
Hemsida: http://www.storaenso.com/
Stora Enso är en global nytänkare inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Målet är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material.
Städab Logotyp
Kontakt: Niklas Sandin
Hemsida: http://www.fbg-stadab.se/index.php/
STÄDAB strävar efter att vara miljömedvetna, genom val av bilar, eco drive, rätt kem och strikt dosering.  Förutom städning kan de erbjuda tjänster som kaffemaskiner, entremattor, fruktkorgar, inköp och leverans av förbrukningsmatrial.
SWECO Management AB Logotyp
Kontakt: Petter Gustafsson, Gruppchef /Projektledare
Hemsida: http://www.sweco.se/vart-erbjudande/
Till Sweco ska du komma med höga förväntningar. De lovar nämligen att vara din allra mest engagerade och närvarande samarbetspartner. Det ska vara enkelt att ha med Sweco att göra de anstränger sig för att förstå dina behov bättre än någon annan. Vilken utmaning du än har, förvänta dig att Sweco kan lösa den.
Systeminstallation Logotyp
Kontakt: Bjarne Johansson, Programmerare
Hemsida: http://www.systeminstallation.se/
Deras kompetens är koncentrerad till fyra områden: Energi- och driftstjänster, Fastighetsautomation, Publika bad och Vatten och avlopp Systeminstallation är innovatörer inom teknisk fastighetsdrift, vänd dig till dem om du vill veta mer om hur du kan spara energi.


Särö Hus Konferens Logotyp
Kontakt: Torgny Berntsson, Ägare
Hemsida: http://www.sarohus.se/
På västkusten, där havet möter naturreservaten, hittar ni Säröhus. Med detta unika läge kan ni konferera i en lugn harmonisk miljö ett stenkast från Göteborg. Ett personligt och anrikt hotell där privat- och konferensgäster trivs.  
Södra Hallands Kraft Logotyp
Kontakt: Tommy Karlsson, VD
Hemsida: http://www.sodrahallandskraft.se/
Södra Hallands Kraft är ett energiföretag vars huvudsakliga verksamhet är att äga och driva elnät inom Laholm och delar av Båstad kommun. De bedriver även småskalig produktion och utför energirelaterade tjänster i södra Sverige. Företaget har partners inom flera områden, inte minst till stöd i utvecklingen inom grön energi.
Södra Innovation & New Business Logotyp
Kontakt: Urban Blomster, Affärsutvecklingschef
Hemsida: http://www.sodra.com/
Södras verksamhet bygger på värdeskapande relationer och långsiktigt agerande. Det övergripande uppdraget från ägarna är att främja skogsgårdens lönsamhet genom råd och stöd för ett ansvarsfullt och hållbart skogsbruk samt att bidra till en marknadsmässig avkastning på skogsråvaran. Södra satsar målmedvetet på innovation för att utveckla nya produkter baserade på den förnybara virkesråvaran. 


Sörby retreatcenter Logotyp
Kontakt: Vagn Abel
Hemsida: http://www.sorbyretreatcenter.com/
Sörby retreatcenter är ett center för hållbarhet som drivs helt fossilfritt. De är måna om att ge så små fotavtryck, på klimat och miljö, som möjligt. Hjärtat finns i naturen och i att människor ska hålla. I deras verksamhet finns grön rehabilitering, processledning i social hållbarhet, coaching och att arrangera retreater.

T

Tengbom Arkitektbyrå Logotyp
Kontakt: Nada Ometlic, Arkitekt
Hemsida: http://tengbom.se/
Tengbom är ett av Sveriges ledande arkitektföretag med kontor på tolv orter i Sverige och Finland. Tengboms affärsidé är att erbjuda sina kunder kvalificerade, kreativa och kostnadseffektiva arkitekt- och projektledningstjänster inom deras fem affärsområden. Tengbom har bedrivit framgångsrik verksamhet sedan företaget grundades 1906.
The Loop Factory Logotyp
Kontakt: Anna Altner, Projektledare
Hemsida: http://loopfactory.se/
The Loop Factory erbjuder spetskompetens i entreprenörskap. Tillsammans med kunden driver de utvecklingsprojekt med målsättningen att nå snabb kommersialisering. Företagets fokus är främst framtidens förnyelsebara material och dess produktionsprocesser. Målsättningen är att så snabbt som möjligt etablera affär och detaljerna kan utvecklas med vägen.
TikiUna Arkitektkontor AB Logotyp
Kontakt: Hatidza Behaderovic, Arkitekt
Hemsida: http://www.tikiuna.se/
TikiUna Arkitektkontor grundades 2011. Kontorets ambition är att med stor lyhördhet förstå kundens önskemål och i en nära kontakt med den skapa arkitektur som bidrar till ett humanitärt och hållbart samhälle. Vi jobbar över olika skalor och med olika kunder, vilket är en fantastisk grund för att kunna inspireras och att inspirera! 
Tomal Logotyp
Kontakt: Teddy Eriksson, VD
Hemsida: http://www.tomal.se/
Tomal AB är ett ingenjörs- och verkstadsföretag i Vessigebro, utanför Falkenberg, som tillverkar och säljer kundanpassade doseringsanläggningar inom miljöteknik. 70% av leveranserna går på export till mer än 40 länder. 
Tornet Logotyp
Kontakt: Henrik Oretorp
Vår affärsidé är att bygga och förvärva attraktiva och miljövänliga hyresrätter för att långsiktigt förvalta hyresfastigheterna för att skapa trivsamma hem och levande kvarter.
TQI Consult Väst AB Logotyp
Kontakt: Peter Larsson, VVS-konsult
Hemsida: http://www.tqi.se/
Rådgivande specialister inom VVS, energi och inneklimat. Engagerar sig gärna i allt som rör fastighetens tekniska välmående. Det kan handla om att ansvara för VVS-projektering vid ny- eller ombyggnad till att utvärdera och energieffektivisera befintliga anläggningar. Företaget kan också tillhandahålla tjänster inom fastighetsdokumentation och digital dokumenthantering. 
TransportCentralen Logotyp
Kontakt: Lars Quander, VD
Hemsida: http://www.transportcentralen.se/
TC Halmstad är en lastbilscentral som bildades 1940. Verksamheten är bred inom logistik, entreprenad och recycling. Transporter fördelas på rikstäckande fjärrtransporter, lokal distribution samt special- och anläggningstransporter med tipp- och kranbilar. När det gäller logistik så är vi en del av OnRoad.
Kontakt: Göran Svensson
Hemsida: http://www.lesol.se/aterforsaljare/sverige/hallands-lan/tvaaker-tvaakers-solenergi/
Tvååkers Solenergi startade när kärnkraftsomröstningen ägde rum. Ett gäng självbyggare utvecklade i början på 1980-talet en egen solfångare som de kallade LESOL (Lilla Edet Sol). Konceptet blev framgångsrikt och spreds över landet via studiecirklar. Solfångaren utvecklades steg för steg och under årens lopp har självbygget minskat till förmån för ”takfärdiga” solfångare.

V

Vagabond Logotyp
Kontakt: Ulrika Simonsson, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.vagabond.com/se/About-us/Our-Story/
Hållbart mode är ett ansvar som börjar med rätt typ av material. Företaget vill skapa en uppmärksam inställning till konsumtion för sina kunder. Genom att fokusera på medvetna produktionscykler arbetar Vagabond för att göra skillnad i branschen.

Varberg Energi - Stiftare Logotyp
Kontakt: Björn Sjöström, VD
Hemsida: http://www.varbergenergi.se/?id=1484/
Varberg Energi finns med dig hela dagen, från det att du sätter på frukostkaffet till dess att du tittar på tv på kvällen och kanske avslutar men en bra bok i sänglampans sken. Däremellan märker du av dem genom gatubelysningen, när du surfar på internet, värmen i skolan. De finns med dig dygnet runt - för både nyttans och nöjets skull och alltid med miljön i fokus.
Varberg Röda Kors� Logotyp
Kontakt: Peter Björck
Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.
Kontakt: Inger Malmberg, Styrelse
Hemsida: http://www.varbergsbilpool.se/
Varbergs Bilpool vänder sig till Varbergsbor som vill hyra bil utan att äga en egen. Det är både smart, ekonomiskt och miljövänligt. Genom ditt medlemskap får du hyra, med ditt medlemskort som bevis , en bil till ett reducerat pris från vår samarbetspartner, Heimroths Biluthyrning.
Varberg Bostad - Stiftare Logotyp
Kontakt: Ulf Hofstedt, VD
Hemsida: http://www.varbergsbostad.se/
Varbergs Bostad är Varbergs största bostadsbolag med fler än 5000 hyreslägenheter i och utanför tätorten. Varbergs Bostad är ett helägt dotterbolag till Varbergs Stadshus AB som i sin tur ägs av Varbergs kommun. Som en aktiv aktör i Varbergs kommun är de med och formar framtidens boende utifrån livskvalitet, miljö och hållbarhet.
Varbergs Fastighets AB Logotyp
Kontakt: Martin Rylander, VD
Hemsida: http://www.varbergsfastighets.se/
VFAB har i uppdrag att genomföra kommunens byggprojekt av lokaler. Att utveckla och vårda de kulturfastigheter de äger ser vi också som en viktig uppgift. Företaget arbetar mot att öka andelen miljöbyggnationer och att vara en del i Vision 2025 – Västkustens kreativa mittpunkt.
Varbergs Revisionsbyrå AB Logotyp
Kontakt: Marie Svensson, Revisor
Hemsida: http://www.revisionsbyran.se/om-oss/
Varbergs Revisionsbyrås affärside är att driva en revisionsbyrå där de utför revisionsarbete samt tillhandahåller ett flertal kringtjänster som gör att dem erbjuder sina kunder en helhetslösning vad det gäller administration och ekonomi – från löpande bokföring till färdig revision under ett tak.
Varbergs Sparbank - Stiftare Logotyp
Kontakt: Per Richardsson, VD
Hemsida: http://www.varbergssparbank.se/
Varbergs Sparbank var med och stiftade EMC 2007. Vårt miljöarbete är en del av vårt samhällsansvar. Samhällets intresse för miljöfrågor har ökat på senare tid, både globalt och inom Sverige, men på Varbergs Sparbank har de arbetat aktivt med att ta sitt miljöansvar i många år. Drivkraften är att bidra till en positiv samhällsutveckling. År 2008 skaffade de en miljöcertifiering och miljöarbetet fortsätter ständigt genom att vi försöker minska vår energiförbrukning, resa mindre och smartare, ställer krav på leverantörer och mycket mer.
Varbergs Taxi AB Logotyp
Kontakt: Lennart Börjesson, Hållbarhetschef
Hemsida: http://www.varbergstaxi.se/
Varbergs Taxi bildades 1983, men med anor ända sedan hästdroskornas tid. De utför olika typer av person- och godstransporter med sina 40 fordon. Dygnet runt, året om arbetar de med moderna fordon och den senaste tekniken för att säkert och miljövänligt ta dig till ditt mål. Företaget är miljöcertifierat sedan 2011 enligt Säker Grön Taxi som är baserat på ISO 14001. 
Varbergsortens Elkraft Logotyp
Kontakt: Björn Fahlgren, VD
Hemsida: http://vbgelkraft.se/
Medlemsägt elbolag med kontor i Veddige. I bolagets verksamhet ingår ägande och drift av elnät, elhandel samt förnyelsebar elproduktion från både sol-, vind och vatten. 
Veidikke Bostad Logotyp
Kontakt: Tony Petäjä
Hemsida: http://www.veidekkebostad.se/
Enkelt uttryckt förvärvar Veidekke Bostad mark eller bebyggda fastigheter och skapar nya bostäder. De bygger inte bara nya bostäder, utan tar en aktiv roll i utvecklandet av områdena runt omkring dem. På så sätt görs deras bostäder ännu mer attraktiva för de som ska bo i dem och bidrar till samhällsutvecklingen och en hållbar miljö på samma gång.
Vicell Logotyp
Kontakt: Måns Holst, Energiexpert
Hemsida: http://www.vicell.se/
Förnybar energi är det enda alternativet i framtiden. Vicell hjälper dig att nå 100 % förnybar energi med hjälp av sitt utbud inom vindkraft, solenergi och biogas.
Vivab Logotyp
Kontakt: Margareta Björksund, VD
Hemsida: http://www.vivab.info/
Vatten & Miljö i Väst AB, VIVAB säkerställer att du som bor och arbetar i Varberg och Falkenberg har tillgång till gott, rent och friskt dricksvatten i kranen. Flretaget ser också till att ditt avfall tas omhand på bästa sätt, både ditt hushållsavfall och det du lämnar på återvinningscentraler. 
Votab Logotyp
Kontakt: Sten Eriksson, VD
Hemsida: http://www.votab.se/
Votab har många års erfarenhet av värme och installation. De skräddarsyr en lösning efter just dina behov. Dem hjälper dig med allt från projektering och ritning till professionell montering, service och support och jobbar med såväl stora som små fastigheter.

W

Walters bildelar Logotyp
Kontakt: Christer Persson, VD
Hemsida: http://www.waltersbil.se/
Walters Bildelar är tredjepartscertifierade vad gäller kvalitet och miljö-styrning av verksamheten. Genom detta har de utvecklat företaget, till att i dag klara de krav som ställs av bl.a. kunder, leverantörer, lagar och förordningar. Företaget är väl medvetna om att arbeta inom en miljöbelastande verksamhet samtidigt som de är måna om att kunna återanvända så mycket som möjligt från utrangerade bilar. Genom detta sparar vi på jordens resurser. 
WeKuData Logotyp
Kontakt: Artur Potocki, VD
Hemsida: http://www.wekudata.se/
WekuData består av hängivna medarbetare med mål att du som kund bara ska behöva komma ihåg ett enda nummer när du behöver hjälp inom IT-området. Företaget besitter kompetens inom flera områden alltifrån hosting, bredband, affärssystem, IP telefoni, och online backup. Dem statsar stenhårt på miljön, med bland annat en fordonsflotta med bara el-bilar och taket fullt med solceller. 
Wistrands Advokatbyrå Logotyp
Kontakt: Rudolf Laurin, Advokat
Hemsida: http://www.wistrand.se/
Wistrand är en av Sveriges största advokatbyråer. Sedan 1915 har de levererat affärsjuridisk rådgivning av högsta kvalitet till privata och offentliga aktörer i svenskt och internationellt näringsliv. På Wistrand delar de övertygelsen att lyhördhet och djup kunskap om sina klienters verksamheter och branscher är nyckeln till långa och framgångsrika relationer.
WSP Logotyp
Kontakt: Petra Sörman, Miljökonsult / Hållbarhetskonsult
Hemsida: http://www.wsp-pb.com/sv/WSP-Sverige/
WSP är det globala konsultföretag med den lokala förankringen. Vi har varit verksamma i regionen i över 50 år och på WSPs kontor i Halmstad och Varberg arbetar över 70 personer inom miljö och hållbarhet, infrastruktur, stadsplanering samt hus & industri. Arbetet sträcker sig över hela kedjan från utredningar och projektering till genomförande och förvaltning. Som aktiv medlem i Energi- och MiljöCentrum, EMC, delar och utbyter WSP erfarenheter i miljö och hållbarhetsfrågor med övriga medlemsföretag.
Wästbygg AB Logotyp
Kontakt: Johan Gustafsson, Miljö- och kvalitetsansvarig
Hemsida: http://wastbygg.se/miljo/Hallbarhet/Sidor/default.aspx/
Wästbygg är ett av Sveriges största bygg- och projektutvecklingsföretag. Företaget utvecklar och bygger logistikanläggningar, kommersiella fastigheter och bostadshus. Deras kontor finns i Göteborg, Borås, Stockholm, Malmö, Varberg och Jönköping men vi är verksamma över hela landet. Via sitt dotterbolag Logistic Contractor finns de även representerade i Norge och Danmark. 

Å

ÅF Division Industry Logotyp
Kontakt: Kjell Andersson, Automatisering
Hemsida: http://www.afconsult.com/sv/investor-relations/bolagsstyrning/organisation/division-industry/
Division Industry har en ledande position inom processteknik, automation, industriell IT, elkraft samt mekanisk engineering. Företaget har ett brett verksamhetsfält och verkar inom alla industribranscher. 
ÅF Division Infrastructure Logotyp
Kontakt: Emelie Severinsen, Miljökonsult
Hemsida: http://www.afconsult.com/sv/investor-relations/bolagsstyrning/organisation/division-infrastructure/
ÅF är ett ledande teknikkonsultföretag med kunskap som vilar på hundraårig erfarenhet. Divisionen Infrastruktur inom ÅF erbjuder konsulttjänster inom miljö, stadsplanering, infrastruktur och projektledning. De arbetar med alla typer av processer och projekt genom hela kedjan från projektering och tillstånd till utförande och drift. Halmstadkontoret har blandad kompetens med expertområde inom samhällsutveckling, byggnation samt miljö- och hållbarhet.