top of page

BeyondFit - Damskjortor för riktiga kroppar - Ny medlem.

Uppdaterat: 30 aug. 2023


Camilla Slinga

VD och kundansvarig


Berätta kort om vilka ni är och vad ni gör?

BeyondFit är ett familjeföretag som designar, tillverkar och säljer damskjortor som inte glipar mellan knapparna vid bysten, kläder för riktiga kroppar helt enkelt.


Berätta något om BeyondFit som de flesta inte vet.

Det många inte vet är att allt spill som blir över efter produktion skickar fabriken tillbaka till BeyondFit. Detta spill förädlas till olika accessoarer som scrunchies (tygklädda hårsnoddar), scarves, lampskärmar osv. istället för att brännas vilket är vanligt förekommande i textilbranschen.

Genom ett samarbete med kommunens dagliga verksamhet, som tillverkar vissa av dessa produkter, ger vi personer med speciella behov ett meningsfullt jobb som bidrar till den sociala hållbarheten. För oss är det inte bara viktigt att använda material som är hållbart tillverkat, vi har stort fokus på att ha få modeller med lång hållbarhet i en klassisk modell som inte blir omodern. Vissa av våra modeller tillverkas av ”deadstock” vilket innebär att dessa tyger inte behöver gå till förbränning pga. överproduktion.


Varför är hållbarhetsfrågor viktiga för er verksamhet?

Hållbarhet är inte bara viktigt för oss, det är en självklarhet och borde vara så för alla företag när vi vet hur det ser ut i världen. Vi har alltid hållbarhet i fokus men forskningen kommer hela tiden med nya resultat så vi tar de beslut som är bäst utifrån den kunskap vi har för tillfället. Vi försöker hela tiden hålla oss uppdaterade.


Vad är ni extra stolta över att ha åstadkommit inom hållbarhetsområdet?

Vi är extra stolta över att vi inte snöar in på miljövänliga tyger som är en självklarhet, utan att vi tänker utanför boxen. Att vi vågar ha få modeller i många storlekar för att tillgodose kunden och även nå social hållbarhet.Vilka ser ni som de största utmaningarna framåt kopplat till hållbarhetsfrågan?

Våra största utmaningar är att vi har en ny produkt i många storlekar som kräver att man tänker lite annorlunda som inköpare och även som säljare.


Våra produkter är delvis tillverkade från ”Deadstock” i Europa vilket innebär att dessa tyger endast finns i en begränsad volym. Inköpare är vana att handla 6 månader innan leverans vilket kan bli svårt då vi endast vet vad som finns i lager i dagsläget.

Varför har ni gått med i EMC och vad hoppas ni få ut genom nätverket?

Vi hoppas få lära oss mer och ta del av andras erfarenheter i när det gäller hållbarhetsarbetet.

Kanske kan vi även inspirera andra med hur vi ser och agerar på olika sätt och kanske vill några av medlemmarna köpa in hållbara skjortor till sin personal.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page