top of page

Friluftsdagar på arbetstid ger många fördelar

Om du missade vår senaste Hållbarhetsfrukost om fördelarna med friluftsliv på arbetstid så kan du se det inspelade webinariet här:

Sammanfattningsvis handlade webinariet om varför det kan vara gynnsamt att anordna friluftsdagar på arbetsplatsen och hur man på bästa sätt går tillväga för att maximera förutsättningarna för en lyckad aktivitet. Dagens gäster var Friluftsstrategen Conradin Wendl från Länsstyrelsen Halland och Friluftskoordinatorn Sebastian Larsson från Varbergs kommun.


I tider av ökat stillasittande är det ännu viktigare ta en paus från skärmen och komma ut och röra på sig. Här spelar arbetsgivaren en viktig roll för att skapa förutsättningar för ett sunt arbetsliv. En investering i friluftsliv på arbetstid kan mycket väl vara en investering i personalhälsan och i organisationen.


Det behöver inte heller vara särskilt komplicerat eller dyrt att arrangera en friluftsdag, snarare tvärtom! Friluftsdagen, eller om ni väljer att kalla det friskvårdsdagen, kan anpassas efter arbetsplatsens förutsättningar och kan omfatta allt ifrån ett par timmar i parken till en heldag ute i skogen. Det viktiga är att komma ut och röra på sig i en grön omgivning!


Behöver du övertygas lite till?

Här är en lista med bekräftade effekter av friluftsdagar på arbetstid:

  1. Motverkar stress

  2. Främjar återhämtning

  3. Minskar sjukfrånvaron och ökar produktiviteten

  4. Stärker kreativiteten och koncentrationsförmågan

  5. Bättre förutsättningar för ökad naturförståelse

  6. Stärker gemenskapen och vi-känslan bland kollegorna

  7. Stärker attraktionen hos dig som arbetsgivare

Avslutningsvis skickar vi med en inspirationsfilm som Varbergs kommun gjort i samband med att de arrangerade en kollegial friluftsdag i samband med firandet av friluftslivets år i år.

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page