Image by Eduardo Alvarado

TRÄHUSAMBASSADÖRERByggbranschen står idag för en stor andel av samhällets klimatutsläpp och påverkar en rad andra miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarhetsfaktorer. Trä som byggmaterial har stor påverkan på en klimatutsläppen över en byggnads livscykel men även andra hållbarhetsfördelar för individ, näringsliv och samhälle.


Genom projekt Trähusambassadörer ska vi tillsammans med aktörer i byggbranschens hela värdekedja arbeta med att stärka marknadens kunskap och kapacitet för att bygga en högre andel flervåningshus i trä.


PROJEKTPERIOD
1 mars 2018 - 1 augusti 2021

MÅL
Att öka andelen flervåningshus som byggs med trästomme i Halland samt att stärka kunskap och kapacitet om trähuskonstruktioner i byggbranschens hela värdekedja.

VAD PROJEKTET ERBJUDER

Image by Volodymyr Hryshchenko
person-s-left-hand-holding-green-leaf-pl

KUNSKAPSSPRIDNING OCH NÄTVERK

Projektet arrangerar och sprider evenemang för att sprida kunskap och inspiration om byggande av flervåningshus i trä. 

Under hösten 2020 kommer alla evenemang i egen regi ske digitalt. Se vår kalender för våra planerade evenemang inom Trähusambassadörer.

STÖR EN TRÄHUSAMBASSADÖR -INDIVIDUELL RÅDGIVNING

Bolla med en expert och få konkret vägledning och rekommendationer specifika för den utmaning ni har kopplat till att bygga flervåningshus i Trä. Vid behov finns sedan möjligheten om att ansöka om en individuell rådgivningsinsats genom trähusambassadörer eller andra projekt.

Kalender Trähusambassadörer

 • Vad kan man tjäna på att bygga i trä?
  Vad kan man tjäna på att bygga i trä?
  Online
  26 nov. 2020 13:00 – 15:00
  Online
  Att bygga i trä ger klimatfördelar såväl som andra hållbarhetsaspekter. I denna digitala upplaga av Kunskapsdagen om stora trähus berör vi temat kostnader att bygga i trä samt träets förmåga att påverka vårt välmående.
 • Trä som hållbart fasadmaterial
  Trä som hållbart fasadmaterial
  Zoom
  01 okt. 2020 15:00 – 16:30
  Zoom
  Trä som fasadmaterial har en rad miljömässiga fördelar men är det hållbart i längden? I detta digitala seminarie går vi igenom forskningsresultat från långtidstester av så kallad certifierad målad panel (CMP), och diskuterar utveckling inom träfasader och hållbart skogsbruk.
 • Mjuka värden med Trähus
  Mjuka värden med Trähus
  Zoom
  21 okt. 2020 09:00 – 10:15
  Zoom
  Hur påverkar materialet som huset är byggt av vårt välbefinnande och mående? Välkommen till ett digitalt seminarium om träets hälsofördelar och mjuka värden.
 

Se EMCs webinarie bibliotek för genomförda evenemang under 2020.

I EMC's kalender hittar ni fler kommande evenemang inom andra relevanta ämnesområden.

KONTAKT

MICHAELA FLENGER

PROJEKTLEDARE HÅLLBARHET

michaela.flenger@emcsverige.se

0739-96 88 80

FINANSIERING OCH BUDGET

Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfondens stödprogram för Västsverige. Region Halland medfinansierar projektet. Den totala projektbudgeten är på ca 2,3 miljoner SEK. Här kan du läsa mer om projektet.

Logga Trahusambassado farg.jpg
EU logga.png
Region Halland.png
EMC_2013.png