top of page

tis 08 nov.

|

ONLINE

Är Trähusfasader klimatsmarta? - Uppföljningsträff, Demoväggen i Plönninge.

Är Trähusfasader klimatsmarta? Hur hanterar byggbranschen våra framtida klimatutmaningar? I årets uppföljningsträff för Demoväggen i Plönninge ska vi blicka framåt och skärskåda byggbranschens klimatutmaningar tillsammans med bland annat klimatspecialisten Alexander Landborn.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Är Trähusfasader klimatsmarta? - Uppföljningsträff, Demoväggen i Plönninge.
Är Trähusfasader klimatsmarta? - Uppföljningsträff, Demoväggen i Plönninge.

Tid och plats

08 nov. 2022 14:00 – 15:00

ONLINE

Gäster

Om evenemanget

Demoväggen i Plönninge i Halmstad kommun är ett projekt som pågått sedan 2017 då träfasad från Södra, Derome, Lida Timber och Organoowood sattes upp för ett långtidstest av panelen i kustnära läge.

Projektet vill visa på funktionen i och hållbarheten hos olika sorters träpanel men även dra lärdom från hur montering, behandling och underhåll spelar roll för materialets beständighet.

Varje år hålls en uppföljningsträff för att följa upp resultatet av långtidstestet. 

Under 2022 års uppföljningsträff berättar docent Åsa Rydell Blom från Linnéuniversitetet om hur dessa bedömningar av träpanelerna går till. 

Vi får också lyssna till klimatspecialisten Alexander Landborn från ClimateWorks och hans erfarenheter av klimatberäkningar, CO2-budgetar och EPD:er. Och hur arkitekter och fastighetsutvecklare bäst lyckas i sitt klimatarbete.

Plats: Digitalt via zoom

Tid: Tisdag 8 november, klockan 14.00 – 15.00.

Kostnadsfritt.

Programmet i korthet:

  • Intervju med leverantörer av paneler; Södra, Derome, Lida Timber och Organowood.
  • Långtidstester av träfasad - Åsa Rydell Blom Institutionen för Skog och Träteknik, Linnéuniversitet berättar om hur bedömningar av panelerna går till och målet med forskningen.
  • Föreläsning: Vad är klimatberäkningar och är Träfasader klimatsmarta?  Anders Landborn klimatspecialist från ClimateWorks.
  • Frågestund.

KONTAKT

Petra Löfås

petra.lofas@emcsverige.se

+46 (0)708 808038

Dela detta evenemang

bottom of page