KALENDER

EMC tipsar: Cirkulära mätetal
Tue, Dec 01
Online
Dec 01, 2:00 PM – 3:00 PM
Online
Vilka mätetal kommer att bli viktiga för att styra ditt företag i en cirkulär ekonomi? Lär dig mer på detta webinarie som arrangeras av Circular Hub Sweden.
Dela
Agenda 2030-utbildning
Tue, Dec 08
Zoom
Dec 08, 8:00 AM – 10:00 AM
Zoom
Utbildning om Agenda 2030 som verktyg för ett stärkt hållbarhetsarbete i din verksamhet.
Dela
Antikorruption i näringslivet - Näringslivskoden mot korruption
Thu, Dec 10
Digital hållbarhetsfrukost
Dec 10, 8:15 AM – 9:00 AM
Digital hållbarhetsfrukost
Digital hållbarhetsfrukost om anti-korruption och den nya Näringslivskoden (koden mot korruption) som ger vägledning för hantering av förmåner och mellanhänder.
Dela
Vad kan man tjäna på att bygga i trä?
Thu, Nov 26
Online
Nov 26, 1:00 PM – 3:00 PM
Online
Att bygga i trä ger klimatfördelar såväl som andra hållbarhetsaspekter. I denna digitala upplaga av Kunskapsdagen om stora trähus berör vi temat kostnader att bygga i trä samt träets förmåga att påverka vårt välmående.
Dela
EMC tipsar: Produktion för en cirkulär ekonomi – vad innebär det?
Thu, Nov 19
Zoom
Nov 19, 2:00 PM – 3:00 PM
Zoom
En effektiv produktion i framtiden innebär ett mer agilt och rekonfigurerbart arbetssätt än mot en traditionell linjär. Mer flexibla och snabba omställningsbara produktionsprocesser, samt ett mer öppet och engagerat ledarskap. Detta webbinarie arrangeras av Circular Hub Sweden.
Dela
 

KLIMATBOKSLUT

NÄTVERKSTRÄFFAR

Varje år hålls minst fyra nätverksträffar med teman som deltagarna själva är med och beslutar kring. Återkommande teman är exempelvis strategi, datainsamling, målsättning och kommunikation.

 

HÅLLBÄTTRENÄVERKET

Hållbättrenätverket: Träff 3
Tue, Jan 12
Plats ej fastställd
Jan 12, 2021, 8:30 AM – 10:00 AM
Plats ej fastställd
Välkommen till den tredje träffen i hållbättrenätverket, denna gång med fokus på social hållbarhet. Nätverket ger dig kunskap, erfarenhetsutbyte och stöd i kartläggning av hållbarhetsarbetet, med utgångspunkt i EMCs verktyg Hållbarhetsbarometern. Denna träff är för nätverkets deltagare.
Dela
Hållbättrenätverket: Träff 4
Tue, Feb 16
Plats ej fastställd
Feb 16, 2021, 8:30 AM – 10:00 AM
Plats ej fastställd
Välkommen till den fjärde träffen i hållbättrenätverket, denna gång med fokus på ekonomisk hållbarhet. Nätverket ger dig kunskap, erfarenhetsutbyte och stöd i kartläggning av hållbarhetsarbetet, med utgångspunkt i EMCs verktyg Hållbarhetsbarometern. Denna träff är för nätverkets deltagare.
Dela
Hållbättrenätverket: Träff 5
Tue, Mar 16
Plats ej fastställd
Mar 16, 2021, 8:30 AM – 10:00 AM
Plats ej fastställd
Välkommen till den sista träffen i hållbättrenätverket, denna gång med fokus på analys av resultat. Nätverket ger dig kunskap, erfarenhetsutbyte och stöd i kartläggning av hållbarhetsarbetet, med utgångspunkt i EMCs verktyg Hållbarhetsbarometern. Denna träff är för nätverkets deltagare.
Dela
Hållbättrenätverket: Träff 2
Tue, Nov 24
Zoom
Nov 24, 8:30 AM – 10:00 AM
Zoom
Välkommen till den andra träffen i hållbättrenätverket, denna gång med fokus på miljö och klimat. Nätverket ger dig kunskap, erfarenhetsutbyte och stöd i kartläggning av hållbarhetsarbetet, med utgångspunkt i EMCs verktyg Hållbarhetsbarometern. Denna träff är för nätverkets deltagare.
Dela
 

TIDIGARE AKTIVITETER

Hållbättrenätverket: Träff 1
Tue, Oct 13
Zoom
Oct 13, 8:30 AM – 10:00 AM
Zoom
Välkommen till den första träffen i det nystartade hållbättrenätverket - nätverket för kunskap, erfarenhetsutbyte och kartläggning av hållbarhetsarbete, med utgångspunkt i EMCs verktyg Hållbarhetsbarometern. Denna träff är för nätverkets deltagare.
Dela
Trä som hållbart fasadmaterial
Thu, Oct 01
Zoom
Oct 01, 3:00 PM – 4:30 PM
Zoom
Trä som fasadmaterial har en rad miljömässiga fördelar men är det hållbart i längden? I detta digitala seminarie går vi igenom forskningsresultat från långtidstester av så kallad certifierad målad panel (CMP), och diskuterar utveckling inom träfasader och hållbart skogsbruk.
Dela
Klimatbokslut 2020: Uppstart
Tue, Sep 29
Zoom
Sep 29, 8:15 AM – 9:30 AM
Zoom
Dags för uppstart av Klimatbokslut 2020! Vi välkomnar nya deltagare in i nätverket samt går igenom process, tidplan, verktyg och frågeställningar.
Dela
Science Based Targets
Thu, Sep 10
Digital hållbarhetsfrukost
Sep 10, 8:15 AM – 9:00 AM
Digital hållbarhetsfrukost
Välkommen till ett seminarium där vi berättar mer om Science Based Targets, processen att sätta vetenskapligt baserade klimatmål, och hur metoden skapar värde för företag samtidigt som det ökar möjligheterna att begränsa klimatförändringen.
Dela
Hållbarhetsbarometern
Thu, Aug 27
Digital hållbarhetsfrukost
Aug 27, 8:15 AM – 9:00 AM
Digital hållbarhetsfrukost
Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där du ges en introduktion av verktyget Hållbarhetsbarometern samt får tips på olika användningsområden och metoder för bästa nytta och effekt. Kostnadsfritt seminarium.
Dela
Klimatbokslut
Fri, Jun 26
Digital hållbarhetsfrukost
Jun 26, 8:15 AM – 9:00 AM
Digital hållbarhetsfrukost
Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där Klimatbokslut 2019 lanseras. Du ges en inblick i processen, verktyget samt får ta del av företagens erfarenheter från klimatberäkningar och klimatarbete. Kostnadsfritt seminarium.
Dela
Cirkulär ekonomi
Fri, Jun 12
Digital hållbarhetsfrukost
Jun 12, 8:15 AM – 9:00 AM
Digital hållbarhetsfrukost
Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där vi utforskar ämnet Cirkulär ekonomi som identifierats som en lösning på många av framtidens miljömässiga och ekonomiska utmaningar. Du ges en introduktion till ämnet och information om hur du kan få stöd i resan mot en cirkulär omställning.
Dela
Certifierad GRI-utbildning
Tue, May 26
Online
May 26, 8:30 AM – May 27, 5:00 PM
Online
Tvådagarsutbildning i att hållbarhetsredovisa enligt GRI Standards. Efter avslutad utbildning får du ett diplom utfärdat av GRI. Utbildningen ges av Enact Sustainable Strategies. Medlemserbjudande: 20% rabatt. Ange rabattkod "EMC" vid registrering.
Dela
Omställning i produktionskedjan
Wed, May 13
Online
May 13, 10:00 AM – May 25, 11:30 AM
Online
CSR Sweden erbjuder tre onlineutbildningar med fokus på produktionskedjan och hållbarhetsfrågor. Vilka krav bör ställas? Vad behöver du tänka på? UTBILDNINGSTILLFÄLLEN: 13, 19 och 25 maj kl. 10.00-11.30 KOSTNAD: Medlem i EMC 695 kr, övriga 990 kr. Ange "medlem i EMC" vid bokning.
Dela
Mjuka värden med Trähus
Wed, Oct 21
Zoom
Oct 21, 9:00 AM – 10:15 AM
Zoom
Hur påverkar materialet som huset är byggt av vårt välbefinnande och mående? Välkommen till ett digitalt seminarium om träets hälsofördelar och mjuka värden.
Dela
 
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram