KALENDER

 • EMC Tipsar: Bättre utnyttjande av tak och andra fasadytor för ökad solenergiproduktion | Länsstyrelsen
  25 okt. 15:00 – 16:00
  Online | Länken kommer senare
  Det finns en stor potential att öka solenergiproduktionen om tak och fasadytor utnyttjas mer effektivt i såväl befintlig som ny bebyggelse. På webbinariet kommer det att diskuteras hur denna potential kan tillvaratas, exempelvis genom gestaltningshänsyn, olika verktyg och genom att utnyttja takytor.
  Dela
 • Hållbarhetslyftet
  ons 27 okt.
  Impact House Halland
  27 okt. 13:00 – 15:00
  Impact House Halland, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden
  Företag med en tydlig och genuin hållbarhetsprofil blir alltmer intressanta för kunder, banker och investerare och just nu har du möjlighet att ta del av Hållbarhetslyftet; en kostnadsfri workshopserie i tre delar som handlar om hur du konkret kan integrera hållbarhetsarbetet i ditt företag.
  Dela
 • Hållbarhetsfrukost: Fördelar med solenergi
  fre 29 okt.
  Impact House Halland
  29 okt. 07:45 – 9:00
  Impact House Halland, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden
  Sveriges mest anlitade energiföreläsare Lars Andrén berättar om fördelarna med solel och ger dig konkreta tips på vägen till grönare energi, vilket också innebär lägre kostnader och lojalare kunder.
  Dela
 • UTBILDNING: Klimatberäkningar enligt GHG-protokollet
  02 nov. 08:30 – 12:00
  Zoom
  Grundutbildning som ökar din förmåga att klimatberäkna med utgångspunkt i GHG-protokollet.
  Dela
 • EMC Tipsar: Från scenarier till förändring – verktyg för omställning på lokal och regional | Länsstyrelsen
  11 nov. 15:00 – 16:00
  Online | Länken kommer senare
  Omställningstakten i samhället behöver öka kraftigt om vi ska nå klimat- och hållbarhetsmålen. På detta webbinarium kommer resultaten från projektet ”Från scenarier till förändring” att presenteras.
  Dela
 
2018.png

KLIMATBOKSLUT

NÄTVERKSTRÄFFAR

Varje år hålls minst fyra nätverksträffar med teman som deltagarna själva är med och beslutar kring. Återkommande teman är exempelvis strategi, datainsamling, målsättning och kommunikation.

Några av våra tidigare aktiviteter

 • Antikorruption i näringslivet - Näringslivskoden mot korruption
  Digital hållbarhetsfrukost
  10 dec. 2020 08:15 – 9:00
  Digital hållbarhetsfrukost
  Digital hållbarhetsfrukost om anti-korruption och den nya Näringslivskoden (koden mot korruption) som ger vägledning för hantering av förmåner och mellanhänder.
 • Vad kan man tjäna på att bygga i trä?
  Online
  26 nov. 2020 13:00 – 15:00
  Online
  Att bygga i trä ger klimatfördelar såväl som andra hållbarhetsaspekter. I denna digitala upplaga av Kunskapsdagen om stora trähus berör vi temat kostnader att bygga i trä samt träets förmåga att påverka vårt välmående.
 • Science Based Targets
  Digital hållbarhetsfrukost
  10 sep. 2020 08:15 – 9:00
  Digital hållbarhetsfrukost
  Välkommen till ett seminarium där vi berättar mer om Science Based Targets, processen att sätta vetenskapligt baserade klimatmål, och hur metoden skapar värde för företag samtidigt som det ökar möjligheterna att begränsa klimatförändringen.
 • Klimatbokslut
  Digital hållbarhetsfrukost
  26 juni 2020 08:15 – 9:00
  Digital hållbarhetsfrukost
  Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där Klimatbokslut 2019 lanseras. Du ges en inblick i processen, verktyget samt får ta del av företagens erfarenheter från klimatberäkningar och klimatarbete. Kostnadsfritt seminarium.
 • Cirkulär ekonomi
  Digital hållbarhetsfrukost
  12 juni 2020 08:15 – 9:00
  Digital hållbarhetsfrukost
  Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där vi utforskar ämnet Cirkulär ekonomi som identifierats som en lösning på många av framtidens miljömässiga och ekonomiska utmaningar. Du ges en introduktion till ämnet och information om hur du kan få stöd i resan mot en cirkulär omställning.
 • Certifierad GRI-utbildning
  Online
  26 maj 2020 08:30 – 27 maj 2020 17:00
  Online
  Tvådagarsutbildning i att hållbarhetsredovisa enligt GRI Standards. Efter avslutad utbildning får du ett diplom utfärdat av GRI. Utbildningen ges av Enact Sustainable Strategies. Medlemserbjudande: 20% rabatt. Ange rabattkod "EMC" vid registrering.