top of page

Två utbildningsdagar. 18/5 samt 2/6

|

Laxbutiken, Heberg

EMC tipsar: BioLyftet till Halland

Är ni ett litet eller medelstort företag som vill ställa om till biobaserade eller återvinningsbara material i era produkter?

Registrering är stängd
Se andra evenemang
EMC tipsar: BioLyftet till Halland
EMC tipsar: BioLyftet till Halland

Tid och plats

Två utbildningsdagar. 18/5 samt 2/6

Laxbutiken, Heberg, Heberg 109, 311 96 Heberg, Sverige

Om evenemanget

Då ska ni gå den kostnadsfria utbildningen BioLyftet som sker vid två tillfällen i Halland den 18 maj och 2 juni. (Registreringen stänger 4 maj)

Genom projektet Speed Up Halland erbjuds sex platser till utbildningen som genomförs av RISE på uppdrag av BioInnovation. 

SpeedUp Halland tar BioLyftet till Halland för att kunna erbjuda en utbildning för företag som vill höja kunskapen om och öka användandet av biobaserade och återvunna material.

Utbildningssatsningen BioLyftet riktas till små och medelstora företag som vill börja att använda biobaserade, återvunna eller återvinningsbara material i sina plast- och textilprodukter. 

Målet är att företaget efter genomförd utbildning ska ha tagit fram en plan med aktiviteter för att praktiskt prova och utvärdera hållbara material i sina produkter.

Utbildningen omfattar två dagar som ger fördjupade kunskaper om biobaserade och återvunna material.

Vilka alternativa material finns?

  • Hur presterar de?

Under de två dagarna hålls också olika workshops. Här får deltagarna företagsvis arbeta med ett antal frågeställningar med stöd från kursledarna:

  • Var är vi idag?
  • Vart vill vi nå?
  • Vad vill våra kunder?
  • Vilka hinder finns?
  • Vilken produkt är lämplig att prova alternativt material i?

Utifrån detta tas en plan fram för företagets första steg att byta till ett hållbart material.

För att dagarna ska bli så värdefulla som möjligt rekommenderar vi att flera personer och gärna med olika roller från företaget deltar. Det innebär att två till fyra personer från samma företag är välkomna att delta. Här har alltså flera kollegor möjlighet att tillsammans att gå en hållbarhetsutbildning för att påbörja resan mot nya materialval.

Dela detta evenemang

bottom of page