top of page

ons 22 feb.

|

Impact House

HALVDAGSKURS: Nudging för hållbara val

Denna halvdagskurs ger dig beteendevetenskapliga grunder, konkreta verktyg och inspiration för att du själv ska kunna designa framgångsrika nudgar.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
HALVDAGSKURS: Nudging för hållbara val
HALVDAGSKURS: Nudging för hållbara val

Tid och plats

22 feb. 2023 13:00 – 16:00

Impact House, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sverige

Gäster

Om evenemanget

En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande. Genom att arrangera valsituatio­nen kan man uppmuntra och påminna människor om att göra mer medvetna val och göra det lätt att göra rätt. Denna halvdagskurs ger dig beteendevetenskapliga grunder, konkreta verktyg och inspiration för att du själv ska kunna designa framgångsrika nudgar. Utifrån ett metodstöd i sex steg får du lära dig hur du hur du analyserar beteendeproblem, utformar nudgar, konceptualiserar, designar, testar effekten, implementerar och utvärderar resultatet.

Under denna kurs får du:

✔️ Praktiska verktyg så att du kan använda nudging för att underlätta hållbara val.

✔️ Massor av inspiration genom exempel som har gett bevisad effekt samt innovativa

lösningar som väntar på att testas.

✔️ Kunskap om nudgingprocessen: ett metodstöd i sex steg som visar hur du konkret kan arbeta med nudgingsom metod från att definiera din beteendeutmaning till att implementera en nudge i stor skala.

✔️ Lära dig om och öva på att göra en beteendeanalys och forma nudgar.

Pris: 4700kr ex. moms (Som medlem i EMC eller Nudging Sweden har ni 20% rabatt på priset)

Plats: Impact House, Östra Långgatan 47, Varberg.

Tid: kl. 13.00-16,00

Anmälan senast: 8/2. Observera att anmälan är bindande. 

(Vid avanmälan efter 8/2 debiteras ni 100% av av priset. Vid ev. sjukdom kan platsen överlåtas. 

Vänligen meddela oss detta: info@emcsverige.se)

Kursledare är Katharina Paoli Katharina Paoli, ordförande i nätverket Nudging Sweden och VD och grundare av Nudgd. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och workshopledare inom nudging för hållbara val. Katharina har mer än 12 års erfarenhet som kommunikationsstrateg med fokus på CSR och hållbarhetskommunikation. Katharina har en mycket stor erfarenhet av att genomföra beteendepåverkande projekt där nudging har tillämpats som metod för både kommuner, myndigheter och företag. Katharina är även medlem i Climate Reality Leadership Corps – Al Gore’s globala nätverk av ledare som tagit sig an klimatfrågan.

Sagt från tidigare kursdeltagare:

”Vi i Folktandvården Sörmland vill tacka er på för en helt otroligt kreativ workshop. Det var en förmiddag fylld med allt ifrån hur en nudgingprocess går till, brainstorming kring vad vi som organisation har för beteendeutmaningar till att vi själva utformade förlag på olika nudgs. Tänk att vi fick ihop över 50 olika förlag på nudgs på denna korta tid! Nu är det upp till oss att förverkliga några av dessa och det känns extra bra att veta att ni som experter på detta ämne kommer ”knuffa oss” i rätt riktning. Tack!”

- Camilla Billing, Folktandvården Sörmland

Dela detta evenemang

bottom of page