top of page

Cycleurope - Ny medlem

Uppdaterat: 30 aug. 2023

Peter Wadseth, Quality & Sustainability Manager


Berätta kort om vilka ni är och vad ni gör?

Cycleurope Sverige är en del av familjeägda cykelkoncernen Cycleurope.


I vårt center of excellence för cyklar i Varberg utvecklar, designar och producerar vi cyklar och elcyklar av varumärkena Crescent, Monark & Sjösala. Dessutom har vi egna varumärken för cykeldelar och cykeltillbehör för cyklister.


Vår position på marknaden är att lösa vardagslogistik och pendling på ett aktivt, hälsosamt och hållbart sätt där elcykeln blivit en gamechanger.


Hur ser en vanlig dag ut på Cycleurope?

Vi är ett härligt gäng cykelentusiaster med olika bakgrund och roller i företaget.

Vi jobbar med hela kedjan från idé och utveckling till produktion och distribution av färdiga cyklar och elcyklar. För att nå ut med våra produkter till cyklisterna och för att erbjuda service av högsta kvalitet jobbar vi med ett återförsäljarnät med cykelspecialister runt om i landet.

För att lyckas med detta så har vi en support- och försäljningsorganisation som jobbar i tätt samarbete med produktutveckling, marknadsföring, affärsutveckling, inköp och produktion.


Berätta något om Cycleurope som de flesta inte vet.

Vi har 2 fabriker i Sverige (Varberg & Vansbro) och producerar cyklar för Cycleuropes verksamheter i hela norden. Vi spår att inom några år så kommer det att säljas fler elcyklar än traditionella cyklar.

Vi ser att elcykeln får fler att ställa bilen till förmån för cykeln


Varför är hållbarhetsfrågor viktiga för er verksamhet?

Även om cykeln som transportmedel ses som ett miljövänligt sätt att resa behöver hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv belysas . Detta för att cyklister och återförsäljare ska skall se att även vi har ett hållbart tankesätt i utvecklings- och produktionskedjan.


Vad är ni extra stolta över att ha åstadkommit inom hållbarhetsområdet?

Det är att vi nyligen investerat i en miljövänlig lackeringsanläggning.


Vilket hållbarhetsområde skulle ni vilja bli bättre på?

Vi skulle vilja bli bättre på att kunna berätta om det arbete som vi gör kontinuerligt på ett konkret sätt. T.ex. genom hållbarhetsrapport.


Vad hoppas ni få ut mer av genom att vara med i EMC och vill ni skicka med en avslutande uppmaning eller hälsning till nätverket?

Att tillsammans med EMC:s nätverk hoppas vi få intryck & samarbeten som hjälper oss att nå längre än att vi skulle göra det ensamma.

Det skall bli fantastiskt roligt att bli en del av ert nätverk.105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page