top of page

Koen de Wilde - Ny medlem!

Uppdaterat: 16 apr.

En belgare i Halland.

Affärs- och organisationskonsult samt Professionell sparringpartner/coach 

 

Berätta kort om vem du är och vad du gör?

Man sitter på soffa

Jag är belgare, min fru är svenska och hon bodde med mig i Belgien i över 15 år.

När hon sedan behövde vara närmare sin familj och vi fick en oväntad möjlighet att hyra en lägenhet i Varberg ”men ni måste bestämma er innan kl. 17 idag”, tog vi lägenheten och flyttade hit 2022.

 

Men hur skulle jag fortsätta med min karriär i Sverige?

Jag hade över 30 års erfarenhet i affärsroller och som coachande ledare i olika organisationer samt erfarenhet som extern konsult och coach, oftast på internationella bolag och på flera språk.

Bredvid det hade jag även över 40 års utövande av kropps- och sinnesträning (kampsport, yoga m.m.).


Så jag valde att arbeta i mina två nämnda roller.

Mina konsultområden omfattar såväl breda ämnen (strategi, organisation, processer), och olika specialiteter bland annat B2B försäljning, affärsutveckling, nyckelkundhantering, samarbete mellan avdelningar.

Jag byggde även upp ett fint nätverk av skickliga kollegor som jag kan hänvisa klienter till för frågor utanför mina egna områden.

I båda mina roller hjälper jag mina klienter inte bara med att tackla konkreta utmaningar, utan även med att utveckla en 'självstyrning' som är både effektiv, målinriktad, sund och hållbar.

Detta handlar om en aktiv och medvetet styrande av ens eget sätt att tänka, fatta beslut och agera. Och detta uppnås genom att kombinera ökad insikt med konkreta praktiska metoder och verktyg.

 

 


Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

En vanlig arbetsdag? Den finns inte riktigt, som de flesta egenföretagare upplevt.

 

Berätta något om dig själv som de flesta inte vet.

När jag började träna karate igen i Varberg, 57 år gammal och svart bälte med andra dan-grad, fick jag börja om som vitt bälte eftersom det är en annan karatestil.

Det är mycket uppfriskande att kombinera erfarenheten från det svarta bältet med ödmjukheten och nyfikenheten från det vita. På sätt och vis symboliskt för min nya start i Sverige.

 

På vilket sätt är hållbarhetsfrågor viktiga för din verksamhet?

Först och främst vill jag bidra till hållbar framgång för företag samt för de människor som jobbar där, ledare och medarbetare. De påverkar många och mycket, och om de själva lyckas med sin framgång på ett hållbart sätt skapar de positiva ringar på vattnet.

Det känns meningsfullt att kunna hjälpa dem på den resan, med deras olika affärsmässiga, organisatoriska och mänskliga utmaningar.

Jag siktar naturligtvis på att arbeta hållbart själv.

Ekologiskt hållbart, genom att exempelvis resa med tåg när det är möjligt. Men också hållbart som människa och som företagare, genom hur jag tar hand om mig själv, mina nära och kära, mina klienter och mitt nätverk. Det innebär även att kontinuerligt utveckla min egen självstyrning - att tillämpa i mitt eget liv och arbeta med det jag hjälper mina klienter med.

 

Varför har du gått med i EMC och vad hoppas du få ut av medlemskapet?

Som ni redan förstår passar EMC:s vision om en hållbar samhällsutveckling och EMC:s förankring i Halland mycket bra med mitt fokus.

Mer konkret hoppas jag att det kommer att finnas möjligheter för mig att hjälpa några av de företagen i och omkring EMC i någon av mina två roller.


Utöver detta ser jag fram emot att själv få mer insikt i hållbarhetsfrågor och -lösningar, och vad som händer omkring detta i Halland.

 

32 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page