Ragnarssons Gård – Ny medlem!

Vi hälsar vår nya medlem Ragnarssons gård välkomna in i nätverket!


Hej Gun Ragnarsson, berätta lite kort om vad ni gör.

Vi bedriver ett ekologiskt lantbruk med både växtodling och grisproduktion.

Vi är tre personer som jobbar heltid i företaget. Martin, min man, jag och Tova 23 år.

”Vi säljer ekologiskt griskött till kunder som värnar om ursprung och högsta kvalitet.
Grisarna är uppväxta på ett naturligt sätt med vår kärlek och omsorg”

Hur ser en vanlig dag ut på er gård?

Det finns ingen vanlig dag mer än att grisarna är alltid prio 1, dvs de ska skötas om på bästa sätt . Utöver det är det allt från ekonomi, kunder, köttlådor, växtodling, underhåll av maskiner o byggnader mm.


Berätta något om Ragnarssons som de flesta inte vet.

Vi har bestämde oss redan när vi startade som bönder att vi aldrig ska gnälla!


Och att vi följer alltid våra kärnvärden:

• Ärligt

• Naturligt

• Spännande

• Gott





På vilket sätt skiljer sig er ekologiska djurhållning mot annan konventionell djurhållning?

Allt! Hos oss får grisarna böka och leka i naturliga gruppstorlekar – de får vara grisar helt enkelt! De föds upp på ett naturligt sätt och blir därför friska och glada djur med knorr på svansen. De bor i stora luftiga stallar och kan gå ut när de vill och känna de salta vindarna från havet. Givetvis har de rikligt med halm och äter ekologiskt foder.


Ser ni ett ökat intresse bland era kunder kring ekologiskt jordbruk och vilka vänder ni er till med er försäljning?

Absolut, intresset är jättestort. Våra kunder finns i alla åldrar och yrkeskategorier och alla har intresse för god mat och miljö.


Varför är hållbarhetsfrågor viktiga för er verksamhet?

Vi själva och vår personal vill vara friska precis som våra djur och våra jordar, då gäller det att ta vara på jordens resurser på bästa sätt och inte förgifta den.


Vad är ni extra stolta över att ha åstadkommit inom hållbarhetsområdet?

Att ha så friska djur och ha så låg medicinanvändning samt att alla gårdens maskiner/fordon körs fossilfritt.


Vilket hållbarhetsområde skulle ni vilja bli bättre på?

Att bli mer självförsörjande på alla plan.


Vad hoppas ni få ut mer av genom att vara med i EMC och vill ni skicka med en avslutande uppmaning eller hälsning till nätverket?

Vi ser framemot erfarenhetsutbyte vad gäller t.ex. kunskap o teknik. Och att vårt kött kan du äta med gott samvete❤


Tack!


Vill du läsa mer om Ragnarssons gård? www.ragnarssons.com

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla