top of page

Elinstallation och solskydd under samma tak! WM El & Solskydd - Ny medlem

Uppdaterat: 30 aug. 2023


Mathias Johansson

VD & Grundare, Säljare, Installatör, Tekniker.


Berätta kort om vilka ni är och vad ni gör?

WM El & Solskydd har i nuläget 6 anställda och kontor i Kungsbacka.


Jag startade elinstallationsföretaget 2008.

2022 utökade vi verksamheten med solskydd efter att Ola Madsén, som arbetat i solskyddsbranschen i över 25 år, anställdes.

Kombinationen av elinstallation och solskydd under samma tak är en klar fördel. Vi kan erbjuda våra kunder en ONE-STOP-SHOP.


Vi hjälper kunder till trygga och säkra elanläggningar samt att vi hjälper dem med att sänka sin elförbrukning. Arbetar med smarta styrningar av Solskydd och Elbelastningar.


Med rätt sorts solskydd kan man sänka elförbrukningen ordentligt. Under sommaren bidrar solskydden till mindre energiförbrukning på grund av mindre behov av luftkonditionering. Under vintern fungerar det som en extra isolering för fönster och kan behålla en jämnare temperatur då det minskar kallrasen.


Hur ser en vanlig dag ut på WM El & Solskydd?

Vi hjälper kunder med att välja rätt typ av solskydd beroende på vad behovet är. Vi tar mått, beställer och monterar när vi får det leverans. Då har kunden är komplett och fungerande lösning. Vi byter ut mycket gamla lysrörsbelysnings-anläggningar till LED, vilket ger bättre ljus och mindre energiåtgång på flera sätt.


Berätta något om WM El & Solskydd som de flesta inte vet.

Att vi har väldigt bred erfarenhet inom elinstallationer. Arbetar med kunder inom restaurang, hotell, bostäder, kontor, industri och petrokemisk industri.

Klimatfilter solskydd


Varför är hållbarhetsfrågor viktiga för er verksamhet?

Vi tycker att det är viktigt att göra vad VI kan för kommande generationer. Vi hoppas att det blir ringar på vattnet och att fler och fler börjar tänka likadant.


Vad är ni extra stolta över att ha åstadkommit inom hållbarhetsområdet?

I snart 2 år har vi kört 100% elbilar. På kort sikt känns det bra, men på längre sikt hoppas vi på en vätgas-lösning.


Vilka ser ni som de största utmaningarna framåt kopplat till hållbarhetsfrågan?

Att människan inte bara skall tänka ekonomi, i stället välja alternativ som är bättre för miljön. Där är det såklart svårt att veta vad som egentligen är bäst, produkter som är tillverkade på återvunnen plast som kanske har en kortare livslängd än produkter som tillverkas med ny plast.


Varför har ni gått med i EMC och vad hoppas ni få ut genom nätverket?

Vi vill ha ett större kontaktnät och ser framemot att kunna utbyta erfarenheter samt samla på oss mer kunskap om hållbarhet. Vore roligt att hitta likasinnade att samarbeta med.

100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page