top of page

tors 20 maj

|

Zoom

Hållbarhetsfrukost med Hälsoperspektiv

Hur bidrar personalens välmående till vinster för både miljön och företaget? Vi ser på hållbarhet från ett hälsoperspektiv tillsammans med CreaForm Hälsopraktik och transport- och logistikföretaget Mantum.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Hållbarhetsfrukost med Hälsoperspektiv
Hållbarhetsfrukost med Hälsoperspektiv

Tid och plats

20 maj 2021 08:00 – 9:00

Zoom

Gäster

Om evenemanget

Hälsoperspektiv för att skillnad och göra skillnad

Har du också funderat över hur får vi ner sjukfrånvaron och ökar produktiviteten på arbetsplatsen? Då är du inte ensam! Faktum är att båda kan förbättras genom att adressera en annan form av ohälsa, nämligen den mer subtila och förtäckta ohälsa som finns på arbetet och som därför inte märks av i sjukfrånvarostatistiken. Denna dolda ohälsonärvaro eller sjuknärvaro är den i särklass mest kostsamma formen av ohälsa – både med avseende på andelen drabbad personal och vad gäller produktivitetsförlusterna.

Den dolda ohälsan under ytan är ett växande problem idag och leder till stora förluster av livskvalitet, kapacitet och resurser. Även hållbarheten drabbas på flera sätt och ur flera perspektiv. Få är t ex medvetna om att den utbredda ohälsan leder till ökad medicinering som på sikt leder till att allt högre volymer av ohälsosamma läkemedelsrester letar sig ut i vårt grundvatten och tillbaka in i vårt kretslopp.

Med denna Hållbarhetsfrukost vill vi synliggöra hur vi både kan stor skillnad som individer och medarbetare samtidigt som vi bidrar till att göra skillnad för samhället i stort genom att lyfta fram den dolda friskpotentialen – verkligt lönsam CSR!

Vi ser även fram emot att få höra dina synpunkter i de här frågorna liksom att få ta del av Mantums koncernschefs tankar och egna positiva erfarenheter på området.

Dela detta evenemang

bottom of page